Черновецький написав заяву про відставку з поста мера Києва

Поділитися
Черновецький сам зняв усі питання про дату виборів мера Києва, написавши заяву про відставку. За законодавством, Верховна Рада тепер зобов'язана призначити вибори і відбутися вони повинні через 60 днів після заяви про відставку чинного мера. Але Рада може вибори і не призначити, і повноваження перейдуть Герезі.

Леонід Черновецький 1 червня 2012 написав заяву про відставку з поста Київського міського голови.

«Це рішення повністю зважене. Воно було прийнято мною для того, щоб уникнути будь-яких політичних інсинуацій і використання різними політичними силами ситуації з призначенням наступних виборів Київського міського голови і трактування терміну моїх повноважень», - повідомляється на персональному сайті Черновецького.

Як наголошується в повідомленні, мер також подякував київській громаді за надану йому довіру та підтримку на виборах київського мера в 2006 і 2008 роках і побажав своєму наступнику успіхів у роботі і підтримки киян на цій відповідальній посаді.

Нагадаємо, що за одніим з трактувань законодавства, термін повноважень мера закінчується 3 червня.

Раніше один з імовірних кандидатів на пост мера Віталій Кличко заявив, що буде оскаржувати в суді всі рішення, які будуть підписані Черновецьким після 3 червня.

У свою чергу глава КМДА Олександр Попов заявив, що Черновецький виконуватиме свої повноваження доти, поки в Києві не оберуть нового мера.

Як повідомив ZN.UA один з депутатів Київради, за відставку мера знайдеться достатньо голосів, проте в даному випадку це не має ключового значення, оскільки тепер уже все залежить від Верховної Ради.

Водночас він не виключив, що Рада може і не призначити дату виборів на найближчому пленарному тижні. У такому випадку повноваження мера перейдуть секретарю Київради Галині Герезі на невизначений термін. !zn

Читайте також:

Попов вважає Черновецького легітимним мером


Кличко оголосив Черновецького нелегітимним мером

Київські вибори: варіанти шоу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі