Більшість єгиптян вимагають страти для Мубарака

Поділитися
Велика частина жителів Єгипту виступає за страту колишнього президента країни Хосні Мубарака, який звинувачується в незаконному збагаченні, а також у розстрілах демонстрантів під час революції в країні.

Згідно з опитуваннями, проведеними організацією YouGov, смертний вирок стосовно колишнього єгипетського лідера підтримують 67% жителів арабської держави.

Лише 22% відкидають таке покарання як надмірно жорстоке. Варто зазначити, що у випадку з представниками вікових груп від 18 до 24 років та від 25 до 29 років (саме вони вважалися головними дійовими особами єгипетської революції) частка «кровожерливих» зростає відповідно до 77% і 70%.

Екс-глава Єгипту і його сини, обвинувачені в корупції, вже відкинули всі звинувачення на свою адресу. Зазначимо, що Х. Мубарак був доставлений у залу суду на лікарняному ліжку. 83-річний повалений президент серйозно хворий. З квітня 2011 року він перебував у лікарні міста Шарм-ель-Шейха, де, за неофіційною інформацією, перебував у комі. Адвокат колишнього лідера країни заявляв, що його підзахисний страждає на онкологічне захворювання.

Нагадаємо, в січні 2011 року в Єгипті спалахнули масові акції протесту. У ході жорстокого придушення демонстрацій загинуло більше 800 осіб. Головною вимогою демонстрантів була відставка Х. Мубарака, який керував країною з 1981 року. Він був змушений залишити свою посаду 11 лютого 2011 року.

ЗМІ називають процес над Х. Мубараком безпрецедентним в історії арабських країн. Кореспондент Al Jazeera Шерін Тадрос підкреслив, що вперше в історії арабського лідера змусив піти у відставку його ж власний народ і він же віддав його під суд.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі