Бельгія закликає українську владу доводити свої демократичні наміри вже найближчим часом

Поділитися
© byut.com.ua, frontzmin.ua
Міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс закликав українську владу довести свої демократичні наміри вже найближчим часом. За словами бельгійського міністра, це необхідно для підписання угоди про асоціацію з Україною та подальшого посилення співпраці між ЄС і Києвом.

Міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс закликав українську владу довести свої наміри приєднати країну до спільноти демократичних держав, і це має відбутися вже найближчим часом. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ країни.

За словами бельгійського міністра, це необхідно, в тому числі для підписання угоди про асоціацію з Україною та подальшого посилення співпраці між ЄС і Києвом.

«Повага до верховенства права і європейських фундаментальних цінностей, а також чесні і демократичні вибори, є для Бельгії необхідними передумовами для підписання угоди про асоціацію між ЄС і Україною», - наголошується в заяві.

У документі наголошується, що Рейндерс стурбований ситуацією навколо колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

«Її рішення почати голодування після скарг на погане фізичне поводження демонструє серйозне погіршення її ситуації», - сказано в заяві.

Рейндерс закликав уряд і українську владу поважати права Тимошенко і перш за все право на отримання адекватної медичної допомоги, а також право на відвідування. Це стосується й інших ув'язнених, у тому числі членів колишнього уряду. !zn

Читайте також:

США наполягають на звільненні Тимошенко

Гілларі Клінтон: США стурбовані поводженням з Юлією Тимошенко

Представник України в ЄС сподівається, що інформація про бойкот Євро-2012 перебільшена

Хорошковський запевнив, що не шантажував Європу Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі