В Україні майже половина хворих на СНІД відмовляються від лікування

Поділитися
© webmlmsecret.com
На сьогоднішній день близько 40% пацієнтів, хворих на ВІЛ/СНІД (38000 осіб) відмовляються отримувати антиретровірусну терапію. У МОЗ заявляють, що їхнє завдання - переконати пацієнтів у тому, що їхнє життя важливе.

В Україні 40% хворих на ВІЛ/СНІД відмовляються отримувати антиретровірусну терапію. Про це на прес-конференції в МОЗ повідомила голова Державної служби України з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним хворобам Тетяна Александріна.

Вона поінформувала, що на сьогоднішній день в Україні потребують лікування 43 тисячі ВІЛ-інфікованих. «Це не враховуючи 38 000 хворих, які не звертаються у центри СНІДу та в Кабінети довіри. На сьогоднішній день близько 40% пацієнтів, хворих на ВІЛ/СНІД, відмовляються отримувати антиретровірусну терапію. З ними треба працювати, мотивувати їх. Ми закликаємо всі громадські організації долучитися до вирішення цієї проблеми і працювати з такими пацієнтами», - зазначила Александріна.

Посилаючись на щорічні оціночні дані, в Україні лікування потребують близько 90 000 пацієнтів з ВІЛ/СНІД. «Завдання МОЗ - не тільки закупити ці препарати, а донести їх до пацієнтів, переконати їх у тому, що їхнє життя важливе», - переконана Александріна.

Вона також поінформувала, що Міністерство охорони здоров'я домовилося з фармацевтичними компаніями про донацію (пожертвування - ред.) для лікування пацієнтів з ВІЛ/СНІД.

За словами Александріна, 8 серпня цього року МОЗ провів додаткові переговори з міжнародними фармкомпаніями щодо забезпечення антиретровірусними препаратами (АРВ-препаратами) хворих на ВІЛ/СНІД.

«Міжнародні фармацевтичні організації взяли на себе відповідальність і надали Міністерству охорони здоров'я донацію для лікування 1800 пацієнтів, хворих на ВІЛ/СНІД. Це відповідає приблизно 7 млн грн», - сказала Александріна.

Вона зазначила, що завдяки домовленостям держава заощадить значні кошти, які спрямують на додаткову закупівлю АРВ-препаратів.

«Це дасть можливість охопити лікуванням до 5000 ВІЛ-інфікованих. Якщо в минулому році було в цілому проліковано 27000 хворих з ВІЛ/СНІД, то до кінця року МОЗ зможе забезпечити лікуванням 43000 хворих» - зазначила Александріна.

Вона підкреслила, що проблема полягає не тільки у зниженні ціни на препарати для ВІЛ-інфікованих або в економії та додаткової закупівлі АРВ-препаратів, а й у залученні таких пацієнтів до лікування. !zn

Читайте також:

В Африці виявлено новий різновид СНІДу, що не реагує на лікування

У США схвалено перший засіб для профілактики ВІЛ

Вчені пропонують лікувати рак за допомогою ВІЛ-інфекції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі