Вчені відкрили новий фермент, здатний пригнічувати ріст ракових клітин

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Група південнокорейських вчених оголосила про відкриття нового ферменту, здатного пригнічувати ріст ракових клітин як у тканинах організму, так і в крові, що відкриває нові можливості лікування небезпечної хвороби.

Команда дослідників на чолі з професором мікробіології Ан Сун Ваном з Сеульського університету каже, що фермент легаза Mulan E3 здатний дуже ефективно блокувати протеїн AKT, який стимулює розвиток і поширення ракових клітин в організмі.

«Фермент Mulan E3 по суті працює як розчинник AKT, використовуючи мітохондрії в клітинах», - говорять вчені. Мітохондрії є сигнальними сполуками, що контролюють поділ клітин, їх смерть і ріст.

В останньому номері наукового журналу Nature говориться, що дане відкриття важливе тому, що тісний взаємозв'язок між AKT і раком відомий науці ще з кінця 1990-х років, проте раніше у учених не було відповідних інструментів для регулювання генів, тому дослідження не мали великої практичної цінності. Нині фахівці стверджують, що навчилися впливати на AKT і змогли побороти гіперактивність цього протеїну.

У заяві вчених йдеться, що регулювання протеїну AKT - це подальший крок у розвиток методів протиракового лікування. Вчені говорять, в першу чергу їх дослідження спрямоване на боротьбу з раком легенів, молочної залози, а також раку крові. !zn

Читайте також:

У Британії розроблена нова методика лікування раку підшлункової залози

Лабрадори можуть знаходити рак у людей

Ліки від раку грудей можуть також бути корисними при раку легенів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі