Гендиректор ВООЗ заперечує змову з фармацевтами під час епідемії свинячого грипу

Поділитися
Всесвітня організація охорони здоров'я відкидає припущення про змову з фармацевтами під час епідемії свинячого грипу. Генеральний директор ВООЗ Маргарет Чен на виступі у Москві заявила, що фармацевтичним інтересам ніколи не віддавався пріоритет у порівнянні з інтересами охорони здоров'я.
Всесвітня організація охорони здоров'я відкидає припущення про змову з фармацевтами під час епідемії свинячого грипу. Генеральний директор ВООЗ Маргарет Чен на виступі у Москві заявила, що фармацевтичним інтересам ніколи не віддавався пріоритет у порівнянні з інтересами охорони здоров'я.Відзначимо, що вірус грипу А/H1N1 був виявлений у кінці березня 2009 року в Мексиці, США і Канаді, у квітні того ж року ВООЗ оголосила пандемію захворювання, поступово піднімаючи рівень загрози до максимального. Як повідомлялося раніше, представники комісії з охорони здоров'я Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) заявили, що пандемії свинячого грипу (A/H1N1) не було. Згідно з доповіддю ПАРЄ, число підтверджених жертв AH1N1 по всьому світу виявилося навіть меншим, ніж при звичайних сезонних епідеміях грипу. На думку експертів, ВООЗ необгрунтовано поширювала паніку навколо грипу AH1N1, що призвело до перезавантаженням лікарень і розбазарювання коштів із держбюджетів. Мільйони упаковок закупленої вакцини не були використані, оскільки епідемія насправді мала обмежений масштаб. У доповіді ПАРЄ міститься пряма підозра у підкупі експертів ВООЗ виробниками вакцини. Тим часом, 11 серпня на Тайвані були зареєстровані нові випадки летального результату від грипу А/H1N1. Незважаючи на зусилля медпрацівників, 56-річний житель міста Тайнань помер 8 серпня після місяця, проведеного у клініці. Його 18-річний син теж став жертвою цього смертельного грипу ще у липні. Тепер на Тайвані в середньому щомісяця реєструється близько 10 тис. випадків зараження вірусом так званого свинячого грипу. У зв'язку з цим місцеві протиепідемічні відомства закликають жителів острова, як і раніше вживати необхідних заходів для захисту.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі