Шевченко буде вирішувати сам, чи виходити йому на поле проти збірної Англії

Поділитися
© uefa.com
Капітан української національної збірної нападник Андрій Шевченко, який отримав травму коліна, зберігає шанси вийти на поле в заключному матчі групової серії проти збірної Англії

Існує ймовірність того, що капітан збірної України з футболу Андрій Шевченко, травмований в матчі проти збірної Франції 15 червня, зіграє в заключному матчі групового турніру Євро-2012 проти збірної Англії 19 червня в Донецьку. Про це заявив лікар збірної України Леонід Миронов.

У понеділок Миронов нагадав, що під час гри з Францією Шевченко отримав досить болючий удар у район колінного суглоба, але «як мужній спортсмен довів гру до кінця».

За словами лікаря, станом на вечір неділі стан капітана збірної було задовільним. «Рідини в колінному суглобі стало менше, але залишається набряк і обмеження в русі, особливо в згині», - сказав він.

Увечері після гри спортсмену постійно проводили процедуру кріотерапії з лімфодренажем, були призначені протизапальні препарати. «Є деякі ознаки поліпшення стану Андрія. Вранці ми обстежуємо колінний суглоб, зберемо консиліум з лікарів національної збірної, триватимуть лікувальні заходи», - сказав він.

Говорячи про шанси того, чи вийде Шевченко у вівторок на поле в грі проти Англії, Миронов оцінив їх як 50х50. «Але мені здається, що у його є величезне бажання зіграти і довести всій країні і всьому світові, що він справжній професіонал», - зазначив лікар, додавши, що остаточне рішення про участь капітана збірної в вечірньому тренуванні і матчі 19 червня буде залежати в першу чергу від самопочуття і бажання самого Шевченка.

«Останнє слово, звичайно, за ним», - підкреслив лікар української збірної.

Як повідомлялося, раніше Миронов заявив, що у Шевченка після гри з Францією в п'ятницю з'явилася рідина в лівому колінному суглобі, що пов'язано з давнім хронічним захворюванням суглоба. «Ми до цього були готові. Зараз він працює з масажистами. Сподіваємося, що він до гри підійде в повному здоров'ї і готовності», - зазначив лікар збірної.

За словами Миронова, зазвичай відновлення в таких випадках триває 2-3 дні.

Відзначимо, що в другому матчі групи D збірна Англії виграла у Швеції з рахунком 3:2. Поразка від французів посунула підопічних Олега Блохіна на третє місце в турнірній таблиці. Тепер для виходу в чвертьфінал українцям в останньому турі потрібно обов'язково обіграти англійців. !zn

Читайте також:

Євро-2012: Німеччина впевнено виходить до чвертьфіналу (відео)


Збірна Греції не пустила Росію в плей-офф Євро-2012 - 1:0 (відео)


Євро-2012: Чехія завдяки перемозі над Польщею виходить у чвертьфінал з першого місця (відео)


Збірна Англії вирвала перемогу в Швеції - 3:2 (відео)


Україна в Донецьку не встояла перед Францією - 0:2 (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі