Янукович не звинувачує Путіна у високих цінах на газ для України

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
При підписанні газових контактів Путін, за словами Януковича, захищав інтереси Росії, і зробив це блискуче.

При підписанні газових контрактів 2009 року з Росією були порушення з боку екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, а не тодішнього глави російського уряду Володимира Путіна.

Про це президент Віктор Янукович заявив в інтерв'ю американському виданню Time, відповідаючи на питання про те, що після засудження Тимошенко Путін вийшов схожим на її спільника.

- Янукович заявив, що дуже хоче звільнити Тимошенко, але не в силах

«З самого початку, коли це почало розвиватися, у мене була моя перша зустріч з Путіним, і я сказав йому: Володимире Володимировичу, російський народ не може звинуватити вас ні в чому. Ви захищали інтереси держави, і ви зробили це блискуче. Україна також не може звинувачувати вас в порушенні будь-яких правил. Це Тимошенко порушила правила. Я не знаю, як ви переконали її, які аргументи надали. Це ваша справа. Це ваше майстерність. І особисто я не думаю, що в когось міг би повернутися язик звинуватити вас в порушенні», - зазначив Янукович.

Коментуючи засудження Тимошенко, він сказав: «Вона перевищила свої повноваження, вона порушила закон, що призвело до тяжких наслідків для України ... У нас досі є проблема з газом». За словами Януковича, через укладений контракт щорічні збитки України становлять 6 мільярдів доларів.

Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009-му році 11 жовтня 2011 року. Вона відбувала покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

- Європа хоче провести своє розслідування справи Тимошенко

В даний час у Харкові проходять судові засідання ще за одним звинуваченням, що інкримінується Тимошенко і стосується діяльність корпорації «Єдині енергетичні системи України». За даними СБУ, Тимошенко звинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 мільйона гривень, розкраданні і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 мільйонів гривень податку на додану вартість.

Окрім того, Тимошенко є свідком у справі про вбивство Щербаня. Також екс-прем'єр проходить ще за трьома справами. !zn

Читайте також:

Янукович заявив, що дуже хоче звільнити Тимошенко, але не в силах


Тимошенко закликала європейських політиків ігнорувати Януковича на Євро-2012

В Євросоюзі зрозуміли, що Тимошенко звільняти не збираються, але продовжують сподіватися на це

Глава МЗС Німеччини закликав уболівальників згадати і про Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі