В Україні подорожчає інтернет і кабельне телебачення

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Держрегулятор 6 липня схвалив законопроект, яким вводиться 3,5%-ва надбавка до тарифів операторів. Кошти від цих платежів оцінюються понад 1,6 млрд грн на рік і будуть спрямовані на розвиток зв'язку у сільських та гірських районах та компенсацію збитків від надання послуг за державними тарифами.

В Україні слід очікувати збільшення плати за інтернет-доступ, кабельне телебачення і фіксований зв'язок.

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) схвалила урядовий законопроект «Про створення Фонду загальнодоступних телекомунікаційних послуг».

За словами члена комісії Ігоря Сиротенка, документ передбачає введення нового збору, що нараховується на вартість всіх телекомунікаційних послуг, що надаються у країні, у розмірі 3,5%. З цих коштів будуть у першу чергу фінансуватися проекти з розвитку телефонного зв'язку та інтернет-доступу у сільській місцевості та важкодоступних населених пунктах, а також компенсуватися збитки від надання операторами послуг зв'язку за Держтариф. Розпорядником фонду буде НКРЗІ, пише "Коммерсантъ-Украина".

Вперше ідея створення Фонду загальнодоступних послуг для фінансування цих потреб була висунута в 2007 році - відтоді уряд, НКРЗІ і депутати ініціювали декілька законопроектів, які, втім, наштовхувалися на сильне протистояння мобільних операторів, які не хотіли платити додаткові відрахування. На відміну від попередніх законопроектів, новий передбачає зниження ставки збору до Пенсійного фонду, який нараховується на послуги мобільного зв'язку, з 7,5% до 4%.

«Тепер ці 3,5% не будуть вимиватися з галузі, а підуть на її розвиток, - сказав Сиротенко. - Фактично на вартості послуг мобільного зв'язку створення фонду не позначиться. Зате подорожчають інші послуги зв'язку». Йдеться про інтернет-доступ, кабельне телебачення і фіксований зв'язок.

Оператори мобільного зв'язку вважають, що зниження відрахувань до Пенсійного фонду - слабке місце законопроекту і якщо у парламенті та уряді не підтримають закон з такою нормою, то. Пенсійний фонд в цьому випадку втрачає близько 1,1 млрд грн на рік. !zn

Читайте також:

З 1 липня стаціонарний телефон подорожчав на 10%

МВС обмежить доступ користувачів до інтернету

У Києві з'являться перші безкоштовні точки доступу в Інтернет

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі