У «сирній війні» з Росією з'явилися ознаки закінчення

Поділитися
© marker.ru
Приїзд російських інспекторів - «це ще не допуск української сирної продукції на російський ринок, але важливий етап на шляху вирішення ситуації».

Російська сторона завершила етап документарної перевірки низки українських підприємств, що поставляли сирну продукцію в РФ, і повідомила українську сторону про готовність перевірити на місці відповідність їхньої продукції російським вимогам, повідомив глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко.

За його словами, в минулий четвер дипломатичними каналами російська сторона відправила українській стороні підтвердження про готовність приїхати і на місці перевірити найбільші підприємства з виробництва сирної продукції у Полтавській області. "А в минулу п'ятницю дипломатичними каналами ми підтвердили готовність приїхати і перевірити на місці ще два українські підприємства", - сказав Онищенко.

Він зазначив, що для поїздки на місце необхідно ще узгодити відповідні процедури. "Я думаю, що ми зможемо виїхати не раніше ніж через тиждень", - наголосив глава Росспоживнагляду.

"Це ще не допуск української сирної продукції на російський ринок, але важливий етап на шляху вирішення тієї ситуації, яка виникла у зв'язку із забороною на її ввезення в РФ", - сказав Онищенко.

Нагадаємо, що Росія оголосила «сирну війну» на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. !zn

Читайте також

Україна оголосила «молочну війну» Білорусі

Україна поскаржиться на Росію у СОТ за обмеження імпорту українських сирів

Росія заборонила сири ще чотирьох українських заводів

Рада затвердила порядок ведення торгових війн

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі