У Харкові відкрили новий термінал аеропорту

Поділитися
У Харкові відкритий новий термінал аеропорту, реконструкція якого проходить у рамках підготовки до міжнародного футбольного чемпіонату «Євро-2012». У церемонії відкриття терміналу в суботу взяв участь президент України Віктор Янукович.
У Харкові відкритий новий термінал аеропорту, реконструкція якого проходить у рамках підготовки до міжнародного футбольного чемпіонату «Євро-2012». У церемонії відкриття терміналу в суботу взяв участь президент України Віктор Янукович.Президент України урочисто перерізував стрічку біля входу в новий термінал. У своєму виступі Янукович зазначив, що термінал був побудований «фактично» на кошти приватної інвестиційної компанії на чолі з Олександром Ярославським. «Цей той приклад, яким чином ми можемо розвивати нашу державу», - заявив він. За словами президента, термінал вартістю 433 млн грн з пропускною здатністю 2 млн пасажирів на рік дозволить харківському аеропорту обслуговувати в чотири рази більше пасажирів, ніж раніше. «Євро-2012 розкриває для нашої держави зовсім нові можливості», - зазначив президент і виразив сподівання, що Україна не тільки проведе успішно футбольний чемпіонат, але і буде готуватися до проведення зимової олімпіади в Карпатах в 2022 році. Інвестором реконструкції міжнародного аеропорту «Харків» є група DCH (Харків). Завершення реконструкції аеродромної частини заплановане на кінець 2011 року, а закінчення будівництва тимчасового терміналу, що забезпечує прийом уболівальників під час пікового навантаження, – у квітні 2012 року. Фінансування проекту здійснюється за рахунок коштів приватного інвестора – компанії «Нью Системс АМ» (група DCH) і коштів Державного бюджету України. Частка DCH –508,8 млн грн (будівництво нового пасажирського терміналу, реставрація існуючого терміналу, реконструкція привокзальної площі і будівництво місць для паркування, будівництво тимчасового реверсного терміналу, повна модернізація інфраструктури аеропорту, закупівля спецтранпорта). Частка  держави – 727 млн грн (будівництво нової ВПП, перону і місць стоянок літаків, нової аварійно-рятувальної станції і авіадиспетчерської вежі, заміна світлосигнальної системи і системи засобів посадки літаків). Кабінет міністрів України розпорядженням №1465-р від 21 липня затвердив відкоригований проект і титул реконструкції аеродромної частини КП «Міжнародний аеропорт «Харків», збільшивши загальну кошторисну вартість робіт на 374,87 млн грн – до 1 млрд 86,525 млн грн. За даними DCH, збільшення відбулося у зв'язку із зміною конфігурації системи стернових доріжок, а також зростанням вартості будівельних робіт у порівнянні з минулим роком. ТОВ «Нью Системс АМ», що входить до структури DCH, на початку квітня 2008 року підписало з владою Харкова договір оренди цілісно-майнового комплексу АКП «Міжнародний аеропорт «Харків» строком на 49 років. Реконструкція аеропорту «Харків» є частиною комплексної програми DCH з підготовки Харкова до Євро-2012, в реалізацію якої він планує інвестувати більше $500 млн. За матеріалами "Інтерфакс-Україна"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі