Український бізнес заплатив податку на прибуток на 4 млрд більше, ніж запланувала податкова

Поділитися
© ZN.UA
План надходжень податку на прибуток за дев'ять місяців перевиконано на 12%, до бюджету додатково надійшло 4,2 млрд грн.

Надходження податку на прибуток до загального фонду державного бюджету за підсумками січня-вересня 2012 року складе 39,2 млрд грн, що на 0,9%, або на 350 млн грн, більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Такі дані повідомили у прес-службі Державної податкової служби України (ДПСУ).

Згідно з повідомленням ДПСУ, план надходжень Міністерства фінансів за звітний період перевиконано на 12%, до бюджету додатково надійшло 4,2 млрд грн.

У відомстві зазначають, що надходження податку збільшуються, незважаючи на зменшення з 1 січня п.р. ставки податку на прибуток з 23% до 21%.

Податкова зобов'язала підприємства доплатити майже 4 мільярди гривень податків після перевірок

Серед лідерів щодо сплати податку на прибуток - підприємства, що виготовляють вироби з деревини. За 9 місяців п.р. підприємства даного сегменту сплатили 198,5 млн грн податку на прибуток проти 65,9 млн грн торік. У порівнянні з січнем-вереснем 2011 року вони збільшили відрахування на 201,4%, або на 132,6 млн грн.

Фіксує ДПСУ зростання прибутку у будівельних підприємств. Так, за звітний період вони перерахували до бюджету 947,6 млн грн податку на прибуток, що на 27,2%, або на 202,5 млн грн, перевищило торішні надходження (у січні-вересні 2011 року - 7745,2 млн грн) .

Легка промисловість сплатила понад 2,5 млрд грн податку на прибуток, що на 17,2%, або на 374,5 млн грн, більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року (2,2 млрд грн).

Як повідомлялося, Державна податкова служба України в січні-вересні 2012 року перерахувала до зведеного бюджету 211,4 млрд гривень, що на 17,5 млрд гривень більше, ніж за аналогічний період 2011 року.

У повному обсязі податкова служба виконала завдання зі збору податку на прибуток, акцизного податку з ввезених в Україну підакцизних товарів, рентної плати за природний газ, що видобувається в Україні, частини чистого прибутку (доходу) держпідприємств, стягнутої в бюджет тощо. !zn

Читайте також:

Бізнес переконав податкову відмовитися від збору «авансом» податку на прибуток

Уряду стає важче наповнювати бюджет: зростання доходів припинилося

ДПСУ хоче забрати у підприємств ряд податкових пільг на 3,5 млрд грн

Бізнес відповів податкової, що потрібно, щоб компанії не виводили прибуток з України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі