Україна у відповідь Росії оголошує "автомобільну війну"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прем'єр Азаров пригрозив Росії "адекватними діями" у відповідь на введення з її боку утилізаційного збору на українські автомобілі: Кабмін вже в понеділок розгляне відповідне питання. Тим не менш, одночасно уряд підготує ще один, двосторонній документ, у якому будуть обговорені умови не застосування загороджувальних мит.

Кабінет міністрів (КМУ) в понеділок, 3 вересня, розгляне введення утилізаційного збору в Україні до товарів, на які буде поширюватися дія утилізаційного збору в Росії.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров на своїй сторінці в соціальній мережі фейсбук в п'ятницю, 30 серпня.

"У понеділок уряд розгляне питання про введення аналогічного збору в Україні до товарів, на які поширюється дія утилізаційного збору в Росії. Словом, наші дії будуть абсолютно адекватними діям наших російських партнерів", - написав він у ході традиційної інтернет-конференціями з користувачами .

Водночас він повідомив, що уряд буде готувати проект двосторонньої угоди з Росією, в якій будуть обговорюватися умови незастосування утилізаційного збору до експорту з України, також як і експорту з Росії.

- Удар по вітчизняному автопрому: Росія обклала утилізаційних збором автомобілі з України

Раніше Азаров заявляв, що введення Росією утилізаційного збору на імпорт автомобілів, швидше за все, не торкнеться України. «Така домовленість у мене була з прем'єр-міністром Росії», - пояснив тоді прем'єр України.

На думку експертів, введення Росією з 1 вересня утилізаційного збору на автомобілі призведе до подорожчання українських автомобілів у РФ на 10-12%

Пізніше міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко повідомив, що Україна запропонувала Росії 4 варіанти компромісного рішення, що дозволить вивести українських виробників з-під дії введеного в РФ з 1 вересня 30%-ного утилізаційного збору на автомобілі.

Нагадаємо, на початку серпня президент РФ Володимир Путін підписав закон про введення в Росії утилізаційного збору на нові і б/у автомашини. Згідно з новим законом, з 1 вересня 2012 року буде сплачуватися утилізаційний збір за кожний транспортний засіб, який було ввезено в Росію, так і вироблений на її території. Навантаження з утилізації повністю ляже на виробників та імпортерів, тобто буде закладатися у вартість машин.

А з 1 серпня вже набув чинності закон про 30%-ий утилізаційних збір на окремі види колісних транспортних засобів, відповідно до якого за кожний транспортний засіб, що ввозиться в РФ або вироблений у РФ, сплачується утилізаційний збір у цілях забезпечення екологічної безпеки. Платниками збору визнаються особи, які здійснюють ввезення автомобілів у РФ, а також особи, які виробляють автомобілі на самій території Росії. Однак такий збір не поширюється на держави, які є членами Митного союзу. !zn

Читайте також:

Азаров дорікнув Росію: Що ж ви, брати наші, так з нас дерете?

Власників автомобілів обкладуть новим податком - на утилізацію

В Україні продовжують скорочуватися обсяги промислового виробництва

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі