У Росії закінчується нафта: Путін терміново шукає нові родовища - старі виснажилися

Поділитися
Росія може втратити позиції на світовому ринку нафти - вперше країна вступає в період, коли не буде рости ані видобуток, ані її експорт. Російський президент вимагає створити умови для освоєння нових родовищ нафти в країні, оскільки існуючі на сьогодні запаси вже вичерпуються.

Президент Росії Володимир Путін вимагає створити умови для освоєння нових родовищ нафти у країні. Про це він сказав на зустрічі з міністром економічного розвитку Андрієм Бєлоусовим в понеділок, 24 вересня.

«Що стосується нафтянки, то і ваше міністерство, і Міненерго разом з керівниками наших основних компаній повинні створювати умови для освоєння нових родовищ, беручи до уваги, що багато старих виснажуються, і потрібно освоювати нові, в тому числі і важкодоступні», - сказав Путін .

- Мегапроект «Газпрому» з пошуку газу офіційно провалився

У свою чергу, Білоусов зазначив, що Росія вперше вступає у період, коли не буде рости експорт нафти і видобуток нафти.

«Період досить тривалий. Тобто, якщо до кризи 2007 року, з середини 2000-х років у нас десь приблизно половина нашого зростання йшла за рахунок експорту енергоносіїв та інших сировинних товарів, то зараз цей фактор практично перестане працювати», - сказав міністр.

При цьому він зазначив, що Росії для збалансованості бюджету необхідно забезпечити високі темпи економічного зростання - не нижче 4-5% на рік.

Фінансові аналітики назвали головні проблеми Росії - нафта і Путін

Нагадаємо, як заявляв у квітні поточного року на той час президент РФ Дмитро Медвєдєв, 70% російського експорту на світовий ринок складають вуглеводні.

За даними Росстату, в минулому році Росія втратила частину експорту нафти, однак змогла трохи наростити її видобуток. Зокрема, експорт нафти з Росії в 2011 році зменшився на 2,4% в порівнянні з 2010 роком і склав 244,6 млн тонн. Росія в 2011 році наростила видобуток нафти на 1,23% у порівнянні з 2010 роком - до 511,432 млн тонн.

Зараз уряд РФ розглядає можливість встановлення зниженої ставки вивізного мита на сиру нафту, видобуту при реалізації проектів з видобутку надв'язкої нафти.

Раніше аналітики міжнародного агентства Standard & Poor's (S&P) назвали головною проблемою російської економіки її залежність від експорту сировинних ресурсів, зокрема нафти. Крім того, на економіці Росії негативно позначається надмірне державне регулювання, системна корупція і небажання адміністрації президента Володимира Путіна проводити структурні реформи. !zn

Читайте також:

У Росії визнали небезпеку сланцевого газу для "Газпрому»

Bloomberg: «Cланцева революція» зробить Росію аутсайдером на газовому ринку

Азаров пообіцяв, що Україна забезпечить себе власними запасами газу протягом 15 років

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі