Росія заборонила сири ще чотирьох українських заводів

Поділитися
© bellwetherfarms.com
Росспоживнагляд з 27 лютого вводить заборону на ввезення до Росії сирів ще чотирьох українських заводів, що зайняли неконструктивну позицію у вирішенні проблеми якості продукції.

Росспоживнагляд розширив до семи список українських підприємств, яким заборонено постачання сиру на російський ринок. Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко.

«З понеділка ми додатково «закриваємо» ще чотири заводи», - сказав він.

Раніше Росспоживнагляд почав вилучати з обігу у Росії і призупинив ввезення до РФ сирів трьох українських виробників - ПП «Прометей» (Чернігівська область), АТ «Пирятинський сирзавод» (Полтавська область) і ТОВ «Гадячсир» (Полтавська область).

Оніщенко заявив, що до цього списку додано ще чотирьох українських виробників - Баштанський і Лозівський сирзаводи, «Бель Шостка Україна» та Хмельницьку маслосирбазу.

«Відібрані у Москві, Краснодарському краї, Калінінградській і Рязанській областях зразки продукції не відповідали чинному російському законодавству», - повідомив глава Росспоживнагляду.

«На території Російської Федерації припинена реалізація 30,6 тонн українського сиру», - заявив він.

Раніше він повідомляв, що ще більше 120 тонн українського сиру зупинено на кордоні і не допущено на територію РФ.

«Ми переводимо спілкування на офіційний рівень. До цього зустрічі мали технологічний і виробничий характер. Зараз ми переводимо спілкування на рівень відповідних компетентних організацій, відповідальних за міжнародне спілкування, - міністерств закордонних справ та посольств», - підкреслив Оніщенко, відзначивши, що українська сторона не прагне вирішити «сирну проблему».

За словами голови Росспоживнагляду, пакет документів був значним за обсягом, але не відповідав національним і міжнародним нормам.

«Ми відклали розгляд цих документів, чекаючи на офіційні документи від компетентних органів України відповідно до встановленого порядку», - повідомив він.

Нагадаємо, у Росспоживнагляду були претензії до 14 українських виробників сиру.

Раніше Оніщенко заявив, що співробітники відомства будуть особисто перевіряти українські підприємства, які виробляють сири, що постачаються на територію Росії.

У середу, 8 лютого, Оніщенко заявив, що з продажу у Росії буде вилучена сирна продукція трьох українських виробників.

Також один з найбільших виробників молочної продукції в Україні призупинив виробництво сирів на Пирятинському сирзаводі через заборону Росією постачань продукції підприємства.

Перед цим Росія ввела обмеження на ввезення сирів деяких українських виробників, оскільки продукція цих підприємств не відповідала російським вимогам.

Раніше голова Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко заявив, що «за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що постачаються з України». Зокрема, мова йшла про перевищення вмісту пальмової олії у сирі, який постачається до РФ низкою українських виробників. !zn

Читайте також:

Лавров вважає, що український сир не відповідає стандартам Євросоюзу

Росія образилася на Азарова і Грищенка та призупинила домовленості щодо сиру

Росія може розширити «сирний» чорний список

Пирятинський сирзавод призупинив роботу через заборону експорту в Росію

Росія заборонила сири трьох українських заводів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі