Росія готується дати згоду на поновлення постачань сиру з України

Поділитися
© football.ua
Російська санітарна служба з 14 травня може дати остаточну згоду на відновлення постачань сиру з України. Раніше Росспоживнагляд дозволив постачання сиру у Росію чотирьом українським заводам.

Глава Росспоживнагляду Оніщенко повідомив, що «чотири українських заводи надали до Росспоживнагляду на лабораторний контроль зразки з більш ніж 30 партій сиру», які знаходяться у роботі.

Він зазначив, що 14 травня протягом дня будуть дані результати і прийняте рішення «дозволимо ми завезти ці партії на територію Росії чи ні». Раніше Росспоживнагляд дозволив постачання сиру до Росії чотирьом українським заводам.

Нагадаємо, що Росспоживнагляд заборонив на початку лютого реалізацію молочної продукції низки українських підприємств. За словами головного санітарного лікаря РФ Геннадія Оніщенка, продукція цих компаній не відповідає технічному регламенту РФ, тому що містить рослинні жири, зокрема, пальмову олію.

Нагадаємо, що Росія оголосила «сирну війну» на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилася близько половина імпорту українського сиру до РФ.

Росспоживнагляд перевірив три підприємства в Україні: ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл.), ПП КС «Прометей» філії «Менський сир» (місто Мень, Чернігівська область) та АТ «Пирятинський сирзавод» (м. Пирятин, Полтавська область).

За підсумками перевірки ревізори знайшли «численні порушення». Однак пальмової олії, через яку і була розпочата «сирна війна», виявлено не було.

Росспоживнагляд офіційно дозволив постачання сиру з трьох українських заводів, які раніше проінспектували російські експерти, 20 квітня. !zn

Читайте також:

Росія почала остаточну перевірку українського сиру


Ще одному українському заводу дозволені постачання сиру у Росію

Главі Росспоживнагляду важко сказати, коли український сир пустять у Росію

У Росії кажуть, що постачання сиру не відновлено з провини України


Перед тим як дозволити імпорт українського сиру росіяни хочуть його спробувати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі