«Роспотребнадзор» визнав більше 90% українських сирів

Поділитися
© sfa-mn.org
«Роспотребнадзор» визнав 88 видів українського сиру відповідними санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам.

До лабораторії ФБУЗ Центр гігієни і епідеміології в місті Москва Росспоживнагляду надійшло 107 зразків сиру виробництва ПП КФ Прометей філія Менський Сир, ТОВ Гадячсир, ПАТ Пирятинський сирзавод, ПАТ Дубномолоко, з яких повністю досліджено 91 зразок продукції. У результаті на 88 зразків видано експертні висновки про відповідність санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам.

Російська сторона направила у державну ветеринарну та фітосанітарну службу України лист з проханням надати повну інформацію про діяльність українських лабораторій, що претендують на проведення досліджень сирів для експорту продукції до Росії. За даними «Роспотребнадзора», зазначена інформація не надходила.

13 червня, державна ветеринарна і фітосанітарна служба України надіслала Росспоживнагляду список із шести українських лабораторій, які можуть здійснювати дослідження для експорту продукції до Росії.

Нагадаємо, що Росія оголосила «сирну війну» на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилася близько половини імпорту українського сиру до РФ.

Росспоживнагляд перевірив три підприємства в Україні: ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл.), ПП КС «Прометей» філії «Менський сир» (місто Мень, Чернігівська область) та АТ «Пирятинський сирзавод» (м. Пирятин, Полтавська область).

За підсумками перевірки ревізори знайшли «численні порушення». Однак пальмового масла, через яке й почато «сирну війну», виявлено не було.

Росспоживнагляд офіційно дозволив поставки сиру з трьох українських заводів, які раніше проінспектували російські експерти, 20 квітня, - ТОВ «Гадячсир», АТ «Пирятинський сирзавод» та ПП КФ «Прометей» філії «Менський». «Для всіх одна умова - зразки продукції до нас на дослідження, і будемо вирішувати (поставки)» - заявив Онищенко. ! zn

Читайте також:

Росія не виключає введення нової заборони на сири з України

Росія дозволила постачання сиру з чотирьох українських заводів, але «за нижньою межею допуску»

Перед тим як дозволити імпорт українського сиру росіяни хочуть його спробувати

«Сирна війна» Росії з Україною офіційно завершена

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі