Російські ревізори знайшли численні порушення при виробництві сиру в Україні

Поділитися
© bellwetherfarms.com
Пальмову олію при інспекції виявлено не було, але ревізори знайшли непрямі ознаки її близькості.

Комісія Росспоживнагляду при перевірці підприємства ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл.) У період з 27 по 28 березня 2012 виявлено численні порушення вимог технічного регламенту РФ.

Виробництво сиру, що поставляється на територію Російської Федерації, проводиться з порушенням технологічного процесу на етапах його дозрівання, упаковки, а також доставки компонентів для його виробництва", - говориться в повідомленні Росспоживнагляду.

Як наголошується в повідомленні, технологічні параметри з виробництва сиру не відповідають вимогам російського законодавства.

«Так, наприклад, сир напівтвердий сичужний "Російський", що виробляється на підприємстві, не відповідає російським вимогам за формою, розмірами і массою, органолептичними показниками. Технологія виробництво зазначеного сиру також порушується за тривалістю обсушки, температурних режимів та строків проведення дозрівання. Наприклад, термін дозрівання сирів замість покладених 60 діб замінений на 20-30 діб. При самопресуванні і пресуванні сирів змінені параметри температури повітря (25°С до 20°С), змінена технологія обсушки сиру за тривалістю, температурою в приміщеннях у бік підвищення до 25 -27° С проти 8-12°С, за термінами обсушки з 1-5 днів до 4-5 хвилин і т.д.», - йдеться в повідомленні.

«В процесі перевірки також виявлено, що крім виробництва сиру підприємством виробляються сирні продукти і спреди, технологія яких передбачає використання тропічних олій. Незважаючи на вимоги комісії про подання технічних документів на сирні продукти і спреди, технічна документація на їх виробництво представлена не була, при цьому була спроба приховати зазначені факти», - відзначають у Росспоживнагляді.

Крім того, на підприємстві встановлені суттєві порушення санітарно-технічного стану та виробничого контролю технології виготовлення продукції, заявили інспектори.

Комісія запропонувала керівництву ТОВ «Гадячсир» розробити план заходів щодо усунення зазначених недоліків та подати до Росспоживнагляд.

Нагадаємо, що Росія оголосила «сирну війну» на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилася половина імпорту українського сиру в РФ.

Через півтора місяці Росія погодилася надіслати своїх інспекторів для перевірки українських сирних заводів. !zn

Читайте також:

Росіяни не виявили порушень у виробництві українських сирів

Фахівці Росспоживнагляду розпочали інспекцію українських сирзаводів

Американські експерти не знайшли в українських сирах пальмове масло

Глава Держветфітослужби порівняв дії Росії в
«сирної війні» з грою в наперстки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі