Компенсацію вкладів Ощадбанку СРСР можна буде отримати і за померлих вкладників

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В Україні існує повний реєстр вкладників Ощадбанку, і якщо виявиться, що хтось із вкладників не потрапив до цього реєстру, він зможе звернутися до відповідної комісії, яка визнає права таких вкладників.

В рамках виплати у травні-грудні цього року 1 тис. грн за знецінені вклади в Ощадбанку СРСР, кошти компенсації можна буде отримати і за померлих вкладників.

Про це, відповідаючи на питання народних депутатів у рамках «Години запитань до уряду», повідомив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Він повідомив, що під час обговорення питання виплат компенсацій на робочій групі було чітко заявлено, що існує повний реєстр усіх вкладників Ощадбанку, чиї вклади були знецінені. У тому числі, зазначив він, там знаходяться і ті вкладники, які вже померли, але за яких можна буде одержати суму компенсації.

«У нас є 300 млн грн, Міністерство фінансів їх перераховує саме на ці цілі», - сказав Тігіпко.

Окрім того, міністр підкреслив, що якщо хтось із вкладників не потрапив до цього реєстру, він зможе звернутися у відповідну комісію, яка визнає права таких вкладників.

Нагадаємо, на початку березня президент Віктор Янукович оголосив про свої нові "соціальні ініціативи", одна з яких - виплата у червні-грудні 2012 року компенсації за знеціненими вкладами Ощадбанку колишнього СРСР у розмірі до 1 тис. грн. В цілому це торкнеться близько 6 млн осіб і вимагатиме 6 млрд гривень.

Як повідомлялося, виплата компенсацій буде відбуватися у безготівковому вигляді на банківські картки. Таким чином, у вкладників буде вибір - або зняти тисячу гривень відразу в банкоматі, або зберігати далі "на вигідних умовах". !zn

Читайте також:

«Вітіну тисячу» роздадуть на спеціальні картки


Янукович запропонує вкладникам Ощадбанку СРСР залишити свої гроші на депозиті в банках

Нацбанк обіцяє не включати «друкарський верстат» для реалізації передвиборних обіцянок Януковича

Економіст: Обіцянка Януковича про повернення вкладів Ощадбанку СРСР нездійсненна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі