Балога закликав Азарова відібрати у Колеснікова 450 млн

Поділитися
Міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога поінформував прем'єр-міністра України Миколу Азарова про ситуацію, що склалася з фінансуванням заходів із побудови системи екстреного виклику за єдиним телефонним номером 112.

В.Балога зазначив у листі, що цілком реалістичні терміни впровадження цього проекту перебувають під загрозою зриву через фактичну відсутність асигнувань.

"Незважаючи на доручення президента України, у проекті державного бюджету на 2012 рік Міністерство фінансів коштів на систему "112" не передбачило взагалі. Однак з невідомих мені причин 452 млн грн на створення системи екстреного виклику виділяється "Укрєвроінфпроекту" в рамках цільової програми проведення Євро- 2012. Мінфін ніяк не відреагував на неодноразові офіційні заперечення МНС", - йдеться у листі В.Балоги.

Перед прийняттям держбюджету-2012 глава МНС просить прем'єра втрутитися у ситуацію і домогтися перенаправлення зазначених коштів від "Укрєвроінфпроекту" до МНС.

"До цієї суми надалі потрібно буде виділити ще 198 млн грн, щоб систему "112" було розгорнуто по всій країні (загальна вартість проекту становить 650 млн грн). Інакше навіть за умови залучення альтернативних джерел фінансування система "112" не може бути побудована раніше 2015 року", - підкреслив В.Балога.

Він вказав на критичне недофінансування діяльності МНС, яке обмежує належне виконання його функцій.

"По суті, витрати на потреби міністерства розподіляються і регулюються у ручному режимі. Це неприпустимо, адже йдеться не просто про гроші на МНС, а про безпеку людей, інтереси всього суспільства, безпечну життєдіяльність країни. До державних справ і ставитися потрібно по-державному. Саме такими причинами і продиктовано мої звернення до прем'єр-міністра. Розраховую на його розуміння і підтримку", - зазначив В.Балога.

Раніше ZN.UA повідомляло, що Міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога в листі президенту України Віктору Януковичу писав про те, що вартість впровадження системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 в Україні становить 650 млн грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі