У Лос-Анджелесі завершилася церемонія вручення «Оскара»

Поділитися
© partyofregions.ks.ua
У Лос-Анджелесі завершилася вісімдесят третя щорічна церемонія вручення «Оскарів» - премій Американської академії кіномистецтв. У ході церемонії були визначені переможці у 24 категоріях.

Кінопремія за кращу режисуру присуджена Тому Хуперу («Король каже!») Серед режисерів на «Оскар» також претендували творці фільмів «Чорний лебідь», «Соціальна мережа», «Боєць», «Залізна хватка».

Фантастичний трилер «Початок» отримав чотири статуетки: за спецефекти, за якість звукомонтажу і за мікшування звуку, за досягнення у кінематографі (Воллі Пфістер).

У «Соціальної мережі» три «Оскара»: за кращий монтаж, кращу музику до фільму і кращий адаптований сценарій.

Картина «Помста» (Данія) стала володарем «Оскара» у номінації «Кращий фільм іноземною мовою». Режисер картини Сюзанна Бьєр номінувалася на «Оскар» вісім разів і завоювала дві золоті статуетки. Нинішня нагорода стала її третім трофеєм вищої проби.

У категорії «Кращий оригінальний сценарій» також фігурували Майк Лей («Наступний рік»), Скотт Сільвер, Пол Тамаз і Ерік Джонсон («Боєць»), Крістофер Нолан («Початок»), Ліза Холоденко і Стюарт Блумберг («Дітки в порядку»).

Статуетку за краще виконання чоловічої ролі другого плану присуджено Крістіану Бейлу («Боєць»). Це перша золота статуетка популярного актора.

У номінації «Жіноча роль другого плану» були також представлені Емі Адамс («Боєць»), Хелена Бонем Картер («Король каже!»), Хейлі Стейнфілд («Залізна хватка») і Джекі Уівер («Королівство тварин»).

Золота статуетка за художнє оформлення і якість декорацій присуджена фільму-мультфільму «Аліса в Країні чудес». Премії удостоєні Роберт Стромберг і Карен О'Хара. Цьому ж фільму дісталася нагорода за кращий дизайн костюмів (Колін Етвуд).

Кращою оригінальною піснею визнана композиція We Belong Together з «Історії іграшок-3». Номіновані були ще три композиції: I See the Light зі стрічки «Рапунцель: Заплутана історія», Coming Home із «Я йду, не плач», If I Rise зі «127 годин».

Кращим документальним фільмом названо «Внутрішню справу» (Чарльз Фергюсон і Одрі Маррс). Серед короткометражних документальних стрічок переміг фільм «Більше не чужі».

Академія внесла зміни до порядку номінацій. У минулі роки відлік починався від кращих виконавців ролі другого плану. Цього разу список переможців відкрили оформлювачі та автори декорацій.

Американська академія кіномистецтв присуджує нагороди у 24 номінаціях. Для нових переможців заготовлено 50 золотих статуеток. За всі роки академія вручила 2768 кінопремій, у тому числі 40 у минулому сезоні.

Претендентами на найбільшу кількість нагород стали творчі колективи картин: «Король каже!», «Залізна хватка», «Початок», «Соціальна мережа», «Боєць», «127 годин», «Чорний лебідь» і анімаційний фільм «Історія іграшок : Велика втеча».

Премію "Оскар" у номінації «Краща головна жіноча роль» отримала Наталі Портман за роль у фільмі «Чорний лебідь» (Black Swan). А в категорії «Краща головна чоловіча роль» переміг Колін Ферт за роль у фільмі «Король каже!» (The King`s Speech).

На «Оскар» у номінації за кращу головну жіночу роль претендували також Мішель Вільямс за роль у фільмі «Блакитний Валентин» (Blue Valentine), Ніколь Кідман за роль у фільмі «Кроляча нора» (Rabbit Hole), Аннет Бенінг за роль у фільмі « Дітки в порядку» (The Kids Are All Right), Дженніфер Лоуренс за роль у фільмі «Зимова кістка» (Winter`s Bone).

На «Оскар» у категорії «Краща головна чоловіча роль» претендували також Хав'єр Бардем за роль у фільмі «Б'ютіфул» (Beautiful), Джессі Айзенберг за роль у фільмі «Соціальна мережа» (The Social Network), Джеф Бріджес за роль у фільмі «Залізна хватка» (True Grit), Джемс Франка за роль у фільмі «127 годин» (127 Hours).

За грим «Оскар» дістався фільму «Людина-вовк», а за костюми - «Пригоди Аліси у країні чудес».

Нагадаємо, перша статуетка церемонії «пішла» фільму «Аліса в країні чудес», яка перемогла у номінації «Краща робота художника-постановника». Кращим мультфільмом була названа «Історія іграшок - 3». Далі свою нагороду отримувала актриса Мелісса Лео за кращу роль другого плану у фільмі «Боєць».

За матеріалами Взгляд, newsru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі