Нобелівську премію з літератури отримав шведський поет

Поділитися
© globalsaskatoon.com
Лауреатом Нобелівської премії з літератури 2011 року став письменник і поет зі Швеції Томас Транстремер.

У комітеті пояснили, що вирішили нагородити Т.Транстремера за те, що «створені ним концентровані і напівпрозорі образи дають нам нове бачення реальності».

Раніше серед можливих лауреатів поряд з Т.Транстремером називали сірійського поета Адоніс (Алі Ахмад Саїд Асбарі), що живе у Франції, а також прозаїків - японця Харукі Муракамі та американця Філіпа Рота. Напередодні британська букмекерська компанія Ladbrokes опублікувала список можливих претендентів, і шанси переможця оцінювалися як найвищі - 5:1.

Т.Транстремер народився 15 квітня 1931 р. у Стокгольмі. За основною професією лікар-психолог; працював у в'язниці для неповнолітніх та з особами, які отримали тяжкі каліцтва на робочих місцях. Професійний піаніст. Майже все життя провів у місті Вестерос. Зараз живе разом з дружиною Монікою у Стокгольмі. До сьогодні Транстремер залишався лауреатом всіх основних премій, які присуджуються скандинавами, окрім Нобелівської.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі