Культура під зірковим небом в період карантину: Театр на Подолі змінює локацію найкасовішої вистави «1984»

Поділитися
Культура під зірковим небом в період карантину: Театр на Подолі змінює локацію найкасовішої вистави «1984» Виставу "1984" покажуть просто неба © Театр на Подолі
Театр покаже виставу за п’єсою Майкла Джина Саллівана.

Київський Театр на Подолі вирішив змінити локацію своєї вистави «1984». Як повідомляють у прес-службі Театру, це буде ексклюзивна вистава, що вперше відбудеться просто неба.

Вистава Театру на Подолі – це постановка п’єси Майкла Джина Саллівана, яка є адаптацією культового роману-антиутопії Джона Орвела.  Вона показує «життя у штучному світі, що навчило любові навіть бездушних солдат».

Прем’єра вистави відбулася у серпні минулого року, відтоді вона встигла стати однією з найкасовіших постановок. Режисер вистави – Сергій Павлюк.

За сюжетом роману Орвелла, головний герой Вінстон працює цензором у Міністерстві правди, яке займається оновленням історії. Країною тим часом керує партія на чолі з лідером на ймення Старший брат. Гасло партії - "Війна - це мир. Свобода - це рабство. Незнання - це сила". Вінстон сумнівається в ідеології партії і заводить щоденник, у якому викладає всі свої потаємні думки. Невдовзі в нього зав'язується роман із Джулією, що також працює в міністерстві. Вони розуміють: їхнє кохання приречене, адже вільні відносини між чоловіком та жінкою, що є членами партії, суворо забороняються.

Закохані вирішують повстати проти режиму і вступити до підпільної організації. Однак та виявляється лише пасткою для інакодумців… У фіналі роману Вінстон раптом розуміє, що справді любить партію і Старшого брата.

У п'єсі ж, як і у виставі, події розвиваються не хронологічно. На сцені глядачі одразу бачать Вінстона вже спійманим та підвішеним на машині для катувань у Міністерстві любові. Четверо солдатів-партійців, використовуючи особистий щоденник героя, розігрують перед ним його ж спогади, аби витягти з Вінстона більше зізнань та пригнітити морально.

Побачити виставу просто неба можна буде вже 11 вересня у UNIT.City. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Раніше Івано-Франківський театр імені Івана Франка представив свою виставу «Солодка Даруся» на паперті біла костелу. Змінили локації й інші постановки театру.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі