Більшість підлітків люблять дивитися про Гаррі Поттера, але чверть обрали «Пилу»

Поділитися
Більшість підлітків люблять дивитися про Гаррі Поттера, але чверть обрали «Пилу» © gazeta.ua
Половина (50%) українських підлітків ставляться до сцен насильства в кіно негативно, а 46% - нейтрально. Хоча фільми жахів і бойовики практично не впливають на поведінку підлітків, автори дослідження заявили про своє бажання обмежити показ таких стрічок.Для відродження українського кіно Мінкульт створить раду з питань кінематографії

Більшості українських підлітків подобаються комедії (65,2%), ще 52,7% сказали, що люблять дивитися фільми жахів, трилери та бойовики. Про це повідомила на прес-конференції директор Центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Оксана Денисюк, посилаючись на результати проведеного центром дослідження «Вплив ЗМІ на підростаюче покоління та формування комп'ютерної залежності у підлітків».

На запитання «Які фільми ви любите дивитися?» 65,2% опитаних учнів відповіли про своє захоплення комедіями, але при цьому 52,7% сказали, що люблять дивитися фільми жахів, трилери та бойовики.

Люблять фантастику 34,2% підлітків, мелодрами - 20,6%, науково-популярні фільми - 12,4%, еротичні фільми - 3,8%.

У ході дослідження підліткам було запропоновано визначити той фільм, який більше подобається із запропонованого реєстру. У нього були включені «шедеври» радянського кінематографа та світові бестселери.

Лідерами серед фільмів для 13-16-літніх виявилися «Один вдома» (76,9%), «Гаррі Потер» (47%) і «Шрек» (45,9%).

Також 28,3% учнів обрали фільм «Пила», а 47,7% - «Пункт призначення».

Хоча фільми жахів і бойовики практично не впливають на поведінку підлітків, автори дослідження заявили про своє бажання обмежити показ таких стрічок.

«За результатами дослідження, більш ніж у третини учнів після перегляду деяких фільмів виникає бажання шокувати оточуючих, а у кожного 10-го - бажання завдати шкоди комусь чи чомусь. Я думаю, осмислення такої статистики також має призвести до прийняття певних якихось дій і розуміння того, що потрібно відгородити цей ніжний вік від споглядання сцен насильства», - вважає Денисюк.

За словами Денисюка, під час дослідження виявлено, що 50% підлітків ставляться до сцен насильства негативно, але 46% - нейтрально.

Дослідження проводилося у 2011-2012 рр.. серед київських школярів у віці від 13 до 16 років, їхніх вчителів та батьків. В цілому було досліджено думку 7000 респондентів. !zn

Читайте також:

Новий український трилер покаже «залізобетонні» умови околиць Києва

Студія Діснея зніме сьомий епізод «Зоряних воєн»

Для відродження українського кіно Мінкульт створить раду з питань кінематографії

Перший український фільм жахів у 3D глядачі зможуть побачити в січні (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі