ЗМІ: Заступником голови НБУ замість Пасічника призначено Соркіна із донецького територіального управління НБУ

Поділитися
Заступником голови Національного банку України (НБУ), що займається питаннями нагляду за банками, призначено Ігоря Соркіна, повідомило проінформоване джерело в НБУ.

Заступником голови Національного банку України (НБУ), що займається питаннями нагляду за банками, призначено Ігоря Соркіна, повідомило проінформоване джерело в НБУ.

«Василь Васильович Пасічник звільнений з посади заступника голови НБУ - переведений до радників голови. Заступником голови Нацбанку із нагляду призначено Ігоря В'ячеславовича Соркіна. До цього, він працював начальником відділу банківського нагляду в донецькому територіальному управлінні НБУ», - повідомив високопоставлений співрозмовник агентства «Інтерфакс-Україна» 14 липня.

Офіційного підтвердження цієї інформації поки що не надходило.

Пасічник був призначений заступником голови НБУ у листопаді 2009 року. До цього він очолював дирекцію із банківського регулювання і нагляду, раніше - юридичний департамент Нацбанку.

Нагадаємо, що парламент України минулого тижня затвердив поправки до закону про Нацбанк, якими передбачається продовження терміну повноважень голови НБУ із п'яти до семи років, скорочення кількісного складу правління Нацбанку із 16 до 11 осіб та розширення складу заступників голови НБУ із чотирьох до шести. Закон поки що не підписаний президентом.

Нагадаємо, що нинішній голова НБУ Володимир Стельмах займає посаду із 16 грудня 2004 року. П'ятирічний термін його повноважень закінчився 16 грудня 2009 року.

За даними джерел агентства, питання щодо майбутнього скорочення і зміни складу правління вже обговорювалося на вищому рівні центрального банку. Прийняття комплексного рішення відкладено до отримання НБУ редакції закону, що підписаний головою держави: співрозмовники агентства допускають ще низку резонансних кадрових рішень.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі