Заступник голови ДПАУ: У держави немає заборгованості з відшкодування ПДВ перед "КатМетал Україна"

Поділитися
Україна не має заборгованості з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) перед підприємством "КатМетал Україна", заявив заступник голови Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Сергій Чекашкін. При цьому він заявив, що останнім часом збитковість підприємств, що викликана неефективним менеджментом, «прикривається так званими PR-акціями на ПДВ».
Україна не має заборгованості з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) перед підприємством "КатМетал Україна", заявив заступник голови Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Сергій Чекашкін. При цьому він заявив, що останнім часом збитковість підприємств, що викликана неефективним менеджментом, «прикривається так званими PR-акціями на ПДВ».У відповідь на оприлюднену у ЗМІ інформацію щодо наміру німецького підприємця, засновника ПІК ТОВ "КатМетал Україна" Райнхарда Майдера направити до суду позов проти президента України Віктора Януковича за невідшкодування ПДВ податкова адміністрація повідомляє: держава не має заборгованості з відшкодування ПДВ перед "КатМетал Україна", підкреслив чиновник. Згідно з його даними, за станом на 1 січня 2010 вказана заборгованість складала 2 мільйони гривень і була погашена протягом січня. Як відзначає ДПАУ, викликає подив намір підприємця подати позов до суду на президента Януковича, адже заборгованість з відшкодування ПДВ утворилася до обрання його головою держави і на разі повністю погашена. "Ми, звичайно, не маємо на увазі дане підприємство, проте останнім часом спостерігаються випадки, коли збитковість підприємств, що викликана неефективним менеджментом, прикривається так званими PR-акціями на ПДВ", - заявив чиновник. Як повідомляла "Deutsche Welle", Райнхард Майдер має намір подати до суду на президента України Януковича через невідшкодування ПДВ. За інформацією радіостанції, на початку поточного року за сприяння німецького посольства українська сторона виплатила фірмі заборгованість із ПДВ за два роки у розмірі 2 млн грн. Разом з тим у підприємця є претензії до України за заподіяний його компанії матеріальний збиток. При цьому Р. Майдер не виключив, що у майбутньому подасть позов для відшкодування ще й моральної шкоди. "Із 2009 року фірма, де працювало до сотні українських робітників, була не в змозі навіть виплачувати зарплату. На той момент обсяг замовлень був на три місяці вперед, але з огляду на те, що не було коштів закупити сировину, тому що всі гроші забрали із ПДВ і не повернули, усі клієнти відмовилися від замовлень. Мій співзасновник із Німеччини вимагав всі інвестиції повернути назад до Німеччини. Я був змушений скоротити людей і продати частину обладнання, щоб сплатити борги", - відзначає він. Відповідачі у справі - ДПАУ і Віктор Янукович як гарант Конституції. Адвокат фірми "КатМетал Україна" Степан Філін пояснив, що "несвоєчасне виконання зобов'язань із відшкодування ПДВ є порушенням конституційних норм, оскільки державний орган, мова йде про податкову адміністрацію, не діяв законно". На його переконання, "тільки участь президента у цій справі дає можливість більш-менш об'єктивно її розглянути, оскільки проблеми у судовій системі у нас є і чималі".
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі