Вулкан в Ісландії збільшив збитки British Airways у першому кварталі до $ 260 млн

Поділитися
Британський авіаперевізник British Airways закінчив перший фінансовий квартал поточного року (з травня по червень) зі збитками до відрахування податків у розмірі 260 млн дол.
Британський авіаперевізник British Airways закінчив перший фінансовий квартал поточного року (з травня по червень) зі збитками до відрахування податків у розмірі 260 млн дол.Рік тому збитки перевізника за аналогічний період часу склали 231 млн доларів. Збільшення втрат British Airways пов'язано зі страйками, які проводили бортпровідники компанії, а також із виверженням ісландського вулкана Ейяфьятлайокудль в Ісландії. При цьому виручка компанії за три місяці скоротилася на 2,3% до 3 млрд доларів, виручка від пасажирських перевезень зменшилася на 3,4%, а пасажиропотік скоротився на 11,2%. У той же час компанія зберігає оптимістичний фінансовий прогноз на 2010 рік. «Водночас деякі експерти попереджають про ризик «другої хвилі» кризи, продовжується поступове відновлення, і на цій основі ми сподіваємося, що закінчимо рік без збитків», - заявив керівник компанії Уіллі Уолш. Нагадаємо, що цього року бортпровідники British Airways провели два страйки у березні, а також три п'ятиденних страйки у травні та червні. Працівники профспілки протестували проти «заморозки» зарплати, позбавлення пільг на польоти, а також скорочення числа членів екіпажів. На початку червня через акції протесту кількість пасажирів British Airways скоротилася на 11,4%, у порівнянні з червнем 2009 року. Через виверження вулкана Ейяфьятлайокудль і розповсюдження хмари попелу владі довелося з 15 по 21 квітня закрити повітряний простір над Європою. Тоді British Airways заявила, що втрачає близько 30 млн доларів щодня. У травні компанія повідомила, що її річні збитки склали близько 830 млн доларів.

За матеріалами: Лента.Ru, Бі-Бі-Сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі