Верховна Рада все ж таки виділила 1 млрд гривень на місцеві вибори

Поділитися
Верховна Рада України виділила 1 млрд гривень на проведення місцевих виборів. За відповідні зміни до бюджету сьогодні, 8 липня, проголосували 256 народних депутатів. Закон прийняли в цілому із пропозиціями фракції комуністів.
Верховна Рада України виділила 1 млрд гривень на проведення місцевих виборів. За відповідні зміни до бюджету сьогодні, 8 липня, проголосували 256 народних депутатів. Закон прийняли в цілому із пропозиціями фракції комуністів.Раніше сьогодні парламент провалив голосування із цього ж питання. Тоді за проект змін N6673 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" та до Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" проголосували 213 народних депутатів: 168 регіоналів, 12 бютівців, 9 депутатів від НУНС, 1 комуніст, 19 депутатів від Блоку Литвина і 4 позафракційних. Після голосування головуючий на засіданні перший віце-спікер парламенту Адам Мартинюк оголосив планову перерву і запропонував депутатам під час перерви провести консультації щодо даного законопроекту. Після наради були враховані пропозиції комуністів, які полягали в тому, щоб залишити фінансування програм із підтримки інвалідів та купівлі квартир ветеранам війни. Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада прийняла секвестр держбюджету-2010. Прийнятим документом скорочується дефіцит держбюджету до 4,99% ВВП - на 3,65 млрд гривень. Як повідомляється у пояснювальній записці до Закону, відкоригувати дефіцит бюджету пропонується за рахунок скорочення "не першочергових і не пріоритетних витрат". Зокрема, пропонується скоротити фінансування державної комплексної програми розвитку авіаційної промисловості, програми реформування і розвитку оборонно-промислового комплексу, машинобудування для АПК, загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми. Раніше заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера заявив, що на проведення чергових місцевих виборів, які заплановані на 31 жовтня, знадобиться понад мільярд гривень. «Я не хочу вас лякати, однак це будуть великі витрати і не від хорошого життя - ці витрати можуть перевищувати 1 млрд гривень», - сказав Магера.

За матеріалами: ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі