В Україні з'явиться «чорний список» неякісної продукції

Поділитися
У вересні 2010 року Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики (Держспоживстандарт) презентує каталог неякісної продукції і несумлінних виробників.

У вересні 2010 року Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики (Держспоживстандарт) презентує каталог неякісної продукції і несумлінних виробників.

Про це заявив голова відомства Олег Поволоцький на прес-конференції у вівторок, 20 липня.

Він повідомив, що зараз розробляється формат такого реєстру. У ньому будуть розділи, присвячені дитячому харчуванню, продукції, яка містить ГМО, та інші.

«Ці дані будуть регулярно публікуватися на веб-порталі Держспоживстандарту, у профільних та загальнонаціональних ЗМІ. Тому ми просимо представників мас-медіа взяти активну участь в інформуванні населення щодо неякісних і небезпечних товарів. Таким чином, ми спільно будемо формувати культуру споживання», - пояснив Олег Поволоцького.

У держбюджеті на відбір зразків продукції у торговельній мережі та проведення її лабораторних випробувань закладено 1,8 млн гривень. «Гроші надійдуть у третьому і четвертому кварталі. Тоді Держспоживстандарт зможе проводити більш ефективні перевірки якості та головне - безпеки продукції», - зазначив голова комітету.

За матеріалами прес-служби Держспоживстандарту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі