У Венесуелі за перевезення наркотиків до дев'яти років в'язниці засуджено українських моряків

Поділитися
Суд у Венесуелі засудив двох українських моряків зі швейцарського судна «B Atlantic» до дев'яти років тюремного ув'язнення за перевезення наркотиків. Про це у понеділок, 16 серпня, повідомила прес-служба МЗС України.
Суд у Венесуелі засудив двох українських моряків зі швейцарського судна «B Atlantic» до дев'яти років тюремного ув'язнення за перевезення наркотиків. Про це у понеділок, 16 серпня, повідомила прес-служба МЗС України.Відповідний вердикт виніс суд минулої п'ятниці, 13 серпня. «Ми засмучені таким рішенням і будемо всіляко домагатися умовно-дострокового звільнення моряків та їхньої екстрадиції до України», - повідомляє прес-служба МЗС. Нагадаємо, капітан швейцарського суховантажу «B Atlantic» Володимир Устименко та його помічник Юрій Датченко були затримані у серпні 2007 року у венесуельському порту Маракайбо. Їх підозрювали у незаконному перевезенні 128 кг кокаїну, які були знайдені на судні. При цьому Устименко раніше заявляв про непричетність до контрабанди. За його словами, наркотики, які були знайдені під кілем корабля, міг прикріпити хто завгодно. «Немає доказів нашої провини, єдине, що вони говорять - ми в змові з місцевою мафією, хотіли переправити наркотики під водою», - повідомив він. Моряки раніше попросили президента Віктора Януковича написати лист президентові Уго Чавесу з проханням посприяти їхньому звільненню. Як відзначили Устименко та Датченко, вони можуть загинути у в'язниці.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі