У НБУ вважають, що зростання ВВП України у 2010 році може перевищити офіційний прогноз

Поділитися
© Ефес
Зростання валового внутрішнього продукту України у 2010 році може скласти більше 4%, тоді як офіційний урядовий прогноз передбачає зростання економіки країни в поточному році на 3,7%, повідомив виконавчий директор з питань економіки Національного банку України Ігор Шумило на брифінгу в середу, 18 серпня .
Зростання валового внутрішнього продукту України у 2010 році може скласти більше 4%, тоді як офіційний урядовий прогноз передбачає зростання економіки країни в поточному році на 3,7%, повідомив виконавчий директор з питань економіки Національного банку України Ігор Шумило на брифінгу в середу, 18 серпня. За його словами, згідно з розрахунками НБУ, зростання ВВП у січні-липні 2010 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року склав 5%: у липні 2010 до липня 2009 зростання ВВП склало 2,5%. За оцінкою НБУ, зростання ВВП у першому півріччі 2010 року до січня-червня 2009 року склало близько 5,5%. Шумило також допускає, що інфляція в серпні поточного буде перебувати в межах від 0% до близько 1%. За його словами, прискорення зростання цін в основному буде пов'язано з адміністративним збільшенням тарифів на газ. Загалом, за його словами, інфляція в Україні цього року складе 10-12%, у тому числі базова інфляція 8-10%. Нагадаємо, Кабінет міністрів України очікує інфляцію (грудень до грудня попереднього року) у 2011 році на рівні 8,9%. Зростання ВВП очікується на рівні 4,5%, у номінальному вираженні він повинен скласти 1 трильйон 253 мільярдів гривень. Відзначимо також, що дефляція в Україні у липні 2010 року склала 0,2% у місячному численні. З початку року у країні зафіксована інфляція на рівні 3,1%, у порівнянні з липнем 2009 року інфляція склала 6,8%.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі