У Чехії помилково розсекретили імена агентів військової розвідки

Поділитися
У Чехії помилково були розсекречені імена агентів, які працювали на військову розвідку країни з 1948 до 1989 рік. Про це в понеділок, 2 серпня, пише місцева газета Mlada fronta dnes.
У Чехії помилково були розсекречені імена агентів, які працювали на військову розвідку країни з 1948 до 1989 рік. Про це в понеділок, 2 серпня, пише місцева газета Mlada fronta dnes.Імена майже 380 агентів було опубліковано на сайті Інституту досліджень тоталітарних режимів. Його фахівці раніше отримали цю інформацію від військової розвідки. Як повідомляє видання, ніхто не взяв до уваги, що з 1989 року багато агентів і співробітників зберегли місця і продовжують працювати з нинішніми спецслужбами. Список, який протягом декількох тижнів знаходився у відкритому доступі, вже зник з сайту Інституту досліджень тоталітарних режимів. Міноборони Чехії вже виступило з офіційною заявою з приводу публікації імен агентів та  назвала ситуацію «проблемної». Проте, у відомстві вважають, що подія «не ставить під загрозу функціонування спецслужб». Скільки з 380 агентів, чиї імена розсекречені, продовжують роботу, не відомо. Як пише  Mlada fronta dnes, деякі з них раніше працювали в чеських диппредставництвах в Україні, Росії і Македонії. Так, колишній повірений посольства Чехії в Москві Фрацишек Масопуст, чиї ім'я також було в списку, заявив виданню, що украй обурений цією ситуацією. «Ображений я або серджуся? Це дуже м'які слова», - сказав він.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі