Суд не дозволив взяти під варту афериста з позитивною характеристикою від Партії регіонів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Райсуд Харкова не дозволив міліції помістити у СІЗО члена районного осередку Партії регіонів, який шляхом обману отримав кредит у розмірі 2 млн грн. На рішення суддів вплинув лист-характеристика від керівника місцевої парторганізації.

Будучи фізичною особою - підприємцем, шляхом обману співробітників Харківського обласного управління «Державного ощадного банку України» аферист отримав кредит на 2 млн грн, повідомляє газета "Дело".

У 2008 році він, маючи заборгованість за іпотечним кредитом у 384,4 тис. грн, ввів в оману співробітників фінансової установи, надавши неправдиві відомості про наявність достатніх доходів для отримання кредиту, а також про відсутність інших кредитних зобов'язань перед комерційними банками. За цим фактом було порушено кримінальну справу за статтею шахрайство з фінансовими ресурсами в особливо великих розмірах.

У травні підозрюваного у шахрайстві було затримано, йому пред'явлено звинувачення, після чого представники міліції звернулися до суду, щоб отримати санкцію на взяття під варту.

Однак в судовому засіданні адвокатом було представлено ​​позитивну характеристику обвинуваченого, як на члена Орджонікідзевської районної організації Партії регіонів, до якої він вступив у 2009 році, видану 1 червня 2011 головою даної районної організації.

Суд взяв до уваги складні сімейні обставини невдалого позичальника, а також те, що раніше він не був судимий, до кримінальної відповідальності притягується вперше. На підставі всього цього судді відмовили МВС дати санкцію на взяття під варту обвинуваченого. Замість цього запобіжним заходом було визначено підписку про невиїзд з постійного місця проживання.

Раніше ЗМІ повідомляли, що райсуд Чернівців у червні звільнив від покарання у вигляді тюремного ув'язнення на 4 роки заступника голови Богородчанської осередку Партії регіонів, який вкрав цистерну нафти. На рішення судді вплинула наявність у злочинця грамоти від прем'єра Азарова і листа-подяки від президента Януковича.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі