Семиноженко: Галузеві проблеми зі звільненням голови Мінохоронздоров'я Зиновія Митника не вирішаться

Поділитися
Галузеві проблеми у сфері охорони здоров'я, так само як і створені там же корупційні схеми настільки складні і заплутані, що розібратися з ними буде непросто будь-якому голові МОЗ, заявив в інтерв'ю виданню «Комерсант-Україна» звільнений із посади віце-прем'єра з гуманітарних питань Володимир Семиноженко.

Галузеві проблеми у сфері охорони здоров'я, так само як і створені там же корупційні схеми настільки складні і заплутані, що розібратися з ними буде непросто будь-якому голові МОЗ, заявив в інтерв'ю виданню «Комерсант-Україна» звільнений із посади віце-прем'єра з гуманітарних питань Володимир Семиноженко.

«Взагалі за останні п'ять років у сфері охорони здоров'я було створено стільки корупційних схем, що тепер із цієї корупції ще довго потрібно вибиратися. Зараз ринок медтехніки у країні тільки на 4% з вітчизняного обладнання, а на 96% це іноземна техніка, причому гіршої якості, без належного сервісу, - зазначив Семиноженко. - Так що голову Мінохоронздоров'я зараз поставлено у такі умови, що жодна людина із ними не впорається, хоча, як фахівець, вона дуже ефективна і успішна. Навіть при зміні голови Мінохоронздоров'я у галузі залишаться ті ж проблеми».

Коментуючи ситуацію зі «свинячим грипом», колишній віце-прем'єр заявив, що ця історія - «суцільний кримінал».

«І винен у ній був не тільки МОЗ - вся ця кампанія йшла під Тимошенко. Ми, як могли, розгрібали завали після неї. Взяти, приміром, так званий "Австрійський кредит" - за гроші якогось австрійського банку у масовому порядку закуповувалися нібито машини "швидкої допомоги" і медобладнання. Все це купувалося не в тих пропорціях і не за тією ціною, яка потрібна була Україні. Ми домоглися, щоб було порушено кримінальну справу, і зараз нею займається Генпрокуратура», - розповів Семиноженко.

За словами Семиноженка, йому вдалося домогтися створення системного документа щодо аналізу фармацевтичного ринку, протидії корупції, аналізу цін на ліки. «На це пішли і самі фармацевти, і представники сфери медичних послуг. Ми намагалися подолати різницю цін на одні й ті ж препарати у різних аптеках, перешкоджати виробнику встановлювати величезні націнки, закуповуючи препарати за однією ціною і продаючи за іншою», - зазначив він.

Екс-віце-прем'єр також прокоментував ситуацію із діяльністю Українського національного інституту пам'яті.

«Ми багато дискутували з головою інституту Ігорем Юхновським про те, як розширити сферу дії інституту, щоб це не було однобоким. Адже національна пам'ять це не тільки трагічні моменти історії. Україна велика країна, країна переможців! Національну пам'ять потрібно формувати, грунтуючись на Королеві, Ландау, Мечникові, Довженку. Ось це якраз та річ, яку я хотів реалізувати у діяльності інституту, якщо вже він є в законі», - сказав Семиноженко. На його думку, інститут має бути самостійною організацією.

Також, на думку Семиноженка, ситуація з українським дубляжем - надумана.

«Є закон про український кінематограф, міняйте його у Верховній Раді, якщо не подобається. А поки це не вдалося, нехай діє постанова Мінкульту, яка законодавчо відповідає на всі запитання - якому фільму надавати посвідчення, в залежності від якості дубляжу: чи якісний глядачеві пропонується переклад чи ні, - сказав Семиноженко. - Мені особисто цікавіше дивитися російські фільми мовою оригіналу. Якщо фільм англійською мовою, то повинен бути якісний дубляж, при цьому неважливо, російський він чи український».

«Головне, перемістити до України повний виробничий цикл - щоб і дубляж, і тиражування фільмів здійснювалося тут», - зазначив колишній віце-прем'єр.

Нагадаємо, Володимира Семиноженка було звільнено Верховною Радою у п'ятницю, 2 липня, із посади віце-прем'єра з гуманітарних питань. Тоді ж парламент змінив міністра із питань охорони навколишнього природного середовища.

Проект постанови про звільнення Володимира Семиноженко внесла член фракції БЮТ Ольга Боднар. У підсумку за нього проголосували 378 депутатів з 431, що зареєструвалися в залі.

За матеріалами: Коммерсант-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі