Російські блогери вимагають пояснити законність польоту Путіна на протипожежному літаку

Поділитися
Низка відомих російських блогерів задалися питанням законності польоту прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна на протипожежному літаку МНС Бе-200, який він здійснив над рязанськими лісами 10 серпня.
Низка відомих російських блогерів задалися питанням законності польоту прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна на протипожежному літаку МНС Бе-200, який він здійснив над рязанськими лісами 10 серпня.Так, юрист Олексій Навальний (navalny) у своєму щоденнику в Живому журналі звернув увагу на те, що в кабіні літака, який займався гасінням пожеж, знаходилася стороння особа. У зв'язку з цим він задається питанням, чи володіє Володимир Путін документами, що дають право керувати повітряним судном. У свою чергу блогер viking-nord, відзначив, що якщо у прем'єра немає такої ліцензії, то його дії підпадають під статтю 11.5 пункт 4 Кодексу про адміністративні правопорушень РФ («управління повітряним судном особою, не має прав на керування ним»). Порушення цієї статті тягне адміністративний штраф у розмірі від двох тисяч до двох тисяч п'ятисот рублів. Окрім того, блогер вказав, що прем'єр не є професійним льотчиком, тому бліц-інструктаж, який із ним провів начальник управління авіації МНС Рафаїль Закіров, був явно недостатнім для безпечного польоту. Також блогери задаються питанням про те, де саме сидів прем'єр-міністр у літаку. За офіційними повідомленнями, він зайняв місце другого пілота. Проте на фотографіях з кабіни Бе-200, зроблених у літаку Путін сидить із лівого боку, де зазвичай знаходиться місце командира повітряного судна. Дії прем'єра розкритикувала низка російських газет. Так, «Відомості» у редакційній статті висловили надію, що пожежі для Володимира Путіна «не берегли і тим більше спеціально не розпалювали». «Сподіваємося також, що прем'єр, що славиться звичкою спізнюватися, не надто затримав наступний виліт пожежного Бе-200, яких у МНС лише чотири, а літають у даний момент два. І все одно, уявляєте, скільки людей було відлучено для організації візиту, перевірки техніки, забезпечення охорони? - вказано в матеріалі. - Добровольці-гасителі, які не можуть домогтися від МНС і місцевих адміністрацій нормальної організації, відер та лопат, можуть позаздрити Головному добровольцеві, якому видали літак». Нагадаємо, Володимир Путін 10 серпня особисто взяв участь у гасінні лісових пожеж у Рязанській області. Він сів за штурвал Бе-200 і керував зборами, а також скиданням води на палаючі ліси. Варто відзначити, що минулого тижня російський прем'єр вступив у листування з блогером, який обурювався діями уряду під час гасіння пожеж.

За матеріалами: Лента.Ru, Ведомости

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі