Представники УПЦ-КП провели у Києві молебень біля пам'ятника князю Володимиру з нагоди річниці хрещення Русі

Поділитися
Священослужителі УПЦ-КП на чолі з настоятелем церкви патріархом Філаретом провели молебень біля пам'ятника князю Володимиру з нагоди річниці хрещення Русі. У молебні взяли участь близько двох тисяч парафіян і прихильників УПЦ-КП.
Священослужителі УПЦ-КП на чолі з настоятелем церкви патріархом Філаретом провели молебень біля пам'ятника князю Володимиру з нагоди річниці хрещення Русі. У молебні взяли участь близько двох тисяч парафіян і прихильників УПЦ-КП. Раніше прихильники УПЦ-КП провели хресний хід, у якому взяли участь близько 5 тисяч віруючих. Хід пройшов від Володимирського собору по вулиці Володимирській до Володимирської гірки. Учасники акції несли гасла "За Українську православну церкву з центром у Києві", "Помісна церква, єдиний народ, сильна Україна", "Первосвященик українського народу - патріарх Філарет", "Кирило - колонізатор від КДБ", "Геть московського попа-колонізатора". Патріарх РПЦ Кирило у середу теж провів літургію на Соборній площі Києво-Печерської лаври на честь Дня Хрещення Русі. Літургія була здійснена перед Успенським собором монастиря. Разом з патріархом Кирилом у богослужінні беруть участь митрополит Київський Володимир та інші члени Синоду РПЦ, близько 30 архієреїв. На патріаршій службі зібралося близько трьох тисяч людей. Богослужінням у Києві настоятель Російської православної церкви завершує дев'ятиденну пастирську поїздку по Україні. За цей час патріарх Кирило відвідав Одеську і Дніпропетровську єпархії.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі