Представник Ради Європи: У Європі подарований чиновнику лімузин може призвести до відставки і кримінальної справи

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Дорогий подарунок від невідомої особи високому державному посадовцю у країнах – членах ЄС може призвести як до відставки чиновника, так і до кримінальної справи через підозри у хабарництві, заявив в коментарі для «Дзеркала тижня» голова Групи держав проти корупції (GRECO), яка функціонує при Раді Європи, Драго Кос.
Дорогий подарунок від невідомої особи високому державному посадовцю у країнах – членах ЄС може призвести як до відставки чиновника, так і до кримінальної справи через підозри у хабарництві, заявив в коментарі для «Дзеркала тижня» голова Групи держав проти корупції (GRECO), яка функціонує при Раді Європи, Драго Кос. Зокрема, на запитання журналіста «ДТ» про те, які санкції були б застосовані проти міністра внутрішніх справ країни – члена GRECO, якби він прийняв у подарунок від невідомої особи лімузин, Драго Кос заявив: «Прийняття такого подарунка в деяких країнах може призвести до відставки посадової особи. Крім того, у випадку всіх країн, про які я знаю, такий подарунок може призвести до відкриття кримінальної справи через підозри в хабарництві». При тому він підкреслив, що в багатьох європейських країнах діють вельми жорсткі правила отримання подарунків посадовцями. «У залежності від національного законодавства: деякі країни суворо забороняють отримання подарунків державними посадовими особами, або обмежують їх — як правило, на суму менше 100 євро в подарунок від однієї особи (на рік)», - підкреслив Драго Кос. Детальніше читайте у матеріалі Юрія Бутусова у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі