Попов: Зміни до закону про столицю не передбачають поділ повноважень мера і голови КМДА

Поділитися
Перший заступник голови Київської міськадміністрації Олександр Попов упевнений, що зміни до закону про столицю не передбачають поділ повноважень Київського міського голови і голови столичної міської державної адміністрації. Раніше глава АП Сергій Льовочкін заявив, що президент не прийняв рішення щодо звільнення Леоніда Черновецького.
Перший заступник голови Київської міськадміністрації Олександр Попов упевнений, що зміни до закону про столицю не передбачають поділ повноважень Київського міського голови і голови столичної міської державної адміністрації. Раніше глава АП Сергій Льовочкін заявив, що президент не ухвалив рішення щодо звільнення Леоніда Черновецького."Відповідно до того закону, який вчора прийнятий, це неможливо", - заявив О.Попов журналістам у середу. "У нас в управлінні містом не змінилася ситуація", - додав він. За його словами, у Києві як і раніше, відповідно до закону, обраний на всенародних виборах столичний міський голова автоматично призначається Президентом України на посаду голови Київської міськадміністрації. Раніше глава адміністрації президента Сергій Льовочкін заявив, що Віктор Янукович не ухвалив рішення щодо звільнення Леоніда Черновецького з посади голови Київської міської держадміністрації. «Президент Віктор Янукович не прийняв рішення стосовно призначення нового голови Київської міської держадміністрації згідно з новим законом "Про столицю", - сказав він. Водночас, за словами Льовочкіна, нинішні керівники районів можуть бути перепризначені Януковичем. "Була директива від президента провести співбесіду з керівниками районів щодо їх професійності, налаштованості на реформи. Більшість із нинішніх керівників може бути перепризначено", - сказав Льовочкін Льовочкін зазначив, що Янукович доручив адміністрації президента "у найкоротші терміни обробити" зміни до закону "Про столицю", після чого він буде вирішувати - підписувати його або ветувати. Сам Льовочкін вважає закон правильним. "Закон прогресивний, оскільки ліквідує цілу низку чиновницьких рангів, які нічого не вирішували у життєдіяльності міста", - сказав Льовочкін. За словами Льовочкіна, ліквідація районних рад не обмежить самоврядування в Києві. "Громада повинна обирати міськраду, і вона уповноважена вирішувати питання, які стоять перед громадою", - сказав він. Як відомо, у вівторок депутати Верховної Ради ухвалили зміни до закону "Про столицю", згідно з якими президент отримав право призначати голову Київської міськдержадміністрації.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, «Українська правда»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі