Площа пожеж у Росії скоротилася втричі, але число загиблих продовжує зростати

Поділитися
За останні дні площа природних пожеж, які вже кілька тижнів вирують по всій Росії, скоротилася майже втричі. Тим часом, у ході боротьби з вогнем загинув один з добровольців.
За останні дні площа природних пожеж, які вже кілька тижнів вирують по всій Росії, скоротилася майже втричі. Тим часом, у ході боротьби з вогнем загинув один з добровольців.У п'ятницю, 13 серпня, голова МНС Росії Сергій Шойгу повідомив, що за останні дні площа пожеж скоротилася майже у три рази - із 180 тисяч до 64 тисяч гектарів. Він також додав, що загалом ситуація в країні помітно покращилася. Так, повністю ліквідовано лісові пожежі у 14 суб'єктах Російської Федерації. «На жаль, погода нам не допомогла. Все що зроблено - зроблено нашими зусиллями, - зазначив при цьому Шойгу. - За минулу добу кількість загашених осередків пожеж на 20% перевищила кількість тих, що виникли». При цьому голова МНС розпорядився сконцентрувати сили всіх задіяних відомств у Рязанській області, де вирують природні пожежі, щоб скоротити терміни ліквідації вогнищ займання. «Ми продовжуємо працювати в такому ж режимі, два рази на добу ми оцінюємо ситуацію і приймаємо рішення. За найменшої необхідності я прошу всіх виходити на зв'язок. Ми налагодили з вами всі разом нормальні оперативні роботи, у нас є достатня кількість резервів. Я прошу розпоряджатися ними ефективно, як це відбувається упродовж останніх днів», - повідомив він. При цьому Шойгу уточнив, що на 17 серпня вже заплановано виведення основних закордонних сил, які надають допомогу Росії. Нагадаємо, в боротьбі з вогнем у РФ беруть участь і українські пожежники. Тим часом, у п'ятницю, 13 серпня, у Темниківському районі Мордовії було виявлено тіло ще одного загиблого під час боротьби з вогнем. Ним виявився Василь Телятніков один із добровольців, які допомагали гасити пожежі. Він зник безвісти ще 4 серпня. Причиною смерті стало отруєння чадним газом. Це перший випадок загибелі добровольців у ході боротьби з вогнем у цьому році. Таким чином, загальне число загиблих в результаті пожеж у Росії - 54 людини. Через аномальну спеку влітку 2010 року природні пожежі охопили більшу частину Росії. На початку серпня президент Дмитро Медвєдєв ввів режим надзвичайної ситуації у семи регіонах країни: в республіках Марій-Ел і Мордовія, а також Володимирській, Воронезькій, Московській, Нижегородській і Рязанській областях. Режим НС вже скасовано у Владимирській і Воронезькій областях, а також республіці Марій Ел.

За матеріалами Эхо Москвы

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі