Південна Корея розпочала масштабні військові навчання поблизу спірної морської межі з КНДР

Поділитися
Найбільші за останній час навчання з відпрацювання дій проти підводних човнів розпочалися у четвер, 5 серпня, у Південній Кореї. Вони проходять у Жовтому морі поблизу морської лінії, що розділяє дві корейські держави.
Найбільші за останній час навчання з відпрацювання дій проти підводних човнів розпочалися у четвер, 5 серпня, у Південній Кореї. Вони проходять у Жовтому морі поблизу морської лінії, що розділяє дві корейські держави. У них беруть участь 29 військових кораблів Республіки Корея, 50 літаків і 4,5 тисячі осіб особового складу армії і військово-морських сил. Планується, що навчання триватимуть до 9 серпня. За свідченнями південнокорейського командування, навчання мають оборонний характер. Раніше цього тижня Пхеньян виступив із погрозами застосування «фізичної контратаки» у разі початку цих морських маневрів, відповідна заява була розповсюджена через канали Центрального телеграфного агентства Кореї у вівторок, 3 серпня. Нагадаємо, поблизу східного узбережжя Корейського півострова в Японському морі 25-28 липня пройшли спільні американсько-південнокорейські військові навчання, проведенню яких КНДР також загрожувала «фізичною відповіддю». Спочатку навчання були заплановані на 8-11 червня, однак їх було відкладено у зв'язку з тим, що сторони вирішили дочекатися резолюції Радбезу ООН щодо причин загибелі південнокорейського корвета «Чхонан», який затонув 26 березня і у загибелі якого Південна Корея звинуватила КНДР. У заяві РБ ООН від 9 липня, узгодженій всіма 15 членами ради, виражалася «глибока заклопотаність» стосовно результатів розслідування Південної Кореї, яке прийшло до висновку, що північнокорейська торпеда потопила корабель. У заяві також зазначалося, що члени Радбезу не звинувачують КНДР у причетності до інциденту. Нагадаємо, у Жовтому морі у 1999 і 2002 роках між двома Кореями сталися локальні військові конфлікти. Республіка Корея не визнає морський кордон між країнами у Жовтому морі, який було встановлено ООН після війни 1950-1953 років.

За матеріалами РИА Новости, РБК, «Інтерфакс»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі