ООН прогнозує подальше зростання цін на продукти харчування

Поділитися
Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) випустила новий звіт про ситуацію з продовольством у світі. Організація попереджає, що якщо виробництво основних продовольчих культур не буде значно збільшено до 2011 року, міжнародному співтовариству слід готуватися до складних часів.
Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) випустила новий звіт про ситуацію з продовольством у світі. Організація попереджає, що якщо виробництво основних продовольчих культур не буде значно збільшено до 2011 року, міжнародному співтовариству слід готуватися до складних часів.Очікується, що витрати найбідніших країн планети на імпорт продовольства цього року зростуть на 11 відсотків. Для бідних країн з дефіцитом продовольства цей показник складе всі 20 відсотків. У звіті ФАО зазначається, що світові витрати на імпорт продовольства цього року перевищать трильйон доларів і, ймовірно, незабаром досягнуть ще більш високого рівня. «Ціни практично на всі продовольчі культури різко зросли за останні кілька місяців. По окремих видах продовольства ціни підскочили до рівня 2008 року, коли ми переживали продовольчу кризу», - зазначає Абдольреза Аббассіан, старший економіст ФАО. В умовах триваючого тиску на світові продовольчі ціни, звіт ФАО закликає міжнародну громадськість пильно стежити за можливими порушеннями постачань у 2011 році і бути готовим до них. Аббассіан відзначає, що більше 80 країн світу визнані бідними і такими, що мають дефіцит продовольства. «Сьогодні ціни на 40-60 відсотків вищі за торішні, - продовжує експерт. - Тому для найбідніших 30 серед цих 80 країн закупівля продовольства на світовому ринку за такими високими цінами є колосальним тягарем». Продовольча і сільськогосподарська організація ООН переглянула свій прогноз світового виробництва зернових. Згідно з новими оцінками, його обсяг знизиться на два відсотки, хоча раніше прогнозувалося зростання на 1,2 відсотка. Нові цифри фахівці ФАО пояснюють зниженням урожаю у зв'язку з несприятливою погодою. Агентство ООН також прогнозує різке скорочення запасів зернових і закликає до збільшення їх виробництва для забезпечення існуючих потреб. У своєму звіті ФАО підкреслює, що зростуть тільки запаси рису, тому необхідно почати вирощувати більше пшениці, кукурудзи та сої.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі