Обшук на морозі: у вівторок "Беркут" затримав ще одного журналіста

Поділитися
© kmu.gov.ua/sport
Журналіст видання "Кореспондент" Віталій Сич у вівторок був затриманий представниками міліцейського підрозділу "Беркут" біля офісу видання. Про це журналіст написав сьогодні у своєму блозі.

Журналіст видання "Кореспондент" Віталій Сич у вівторок був затриманий представниками міліцейського підрозділу "Беркут" біля офісу видання. Про це журналіст написав сьогодні у своєму блозі.

«Затримали мене вчора ввечері міліціонери. На вулиці, одразу біля входу в офіс. Стояв я з колегою біля його машини в нас на парковці. Під'їхав джип "Беркута". Вийшли три хлопці, попросили в нас документи під приводом того, що "може я когось у цей момент замовляю"», - пише Сич.

Журналіст показав водійське посвідчення. Також він зауважив, що працює неподалік, тому якщо міліціонери хочуть, то можуть зайти в офіс і побачити його журналістське посвідчення.

Однак заходити в офіс «беркутівці» не стали, натомість почали обшукувати журналіста.

"Зацікавили їхні гроші в кишенях. Запитали, звідки, чому. Мої гроші, кажу. Їх таке пояснення не задовольнило. Чи не боїтеся гоп-стопу, запитали вони. За 14 років роботи журналістом це і був, власне, мій перший гоп-стоп ", - зазначає Сич.

Також, за його словами, вони попросили відкрити машину, щоб обшукати і її. «Тут ми заперечили, що без господині відкривати машину не варто. Господиня - моя сестра, вона працює у нас в компанії. Господиня спустилася, відкрила машину, вони перевірили багажник і бардачок. Лише після цього відпустили", - уточнює журналіст.

«На сайті Беркута написано, що цей підрозділ міліції спеціального призначення. У чому полягає це призначення, я тепер і зовсім не зрозумію. І чи можуть міліціонери без будь-якої причини обшукувати на вулиці звичайних людей?», - резюмує Сич.

Як повідомлялося, у вівторок, 13 грудня, "Беркут" затримав телеведучого і журналіста "Української правди" Мустафу Найєма.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі