Новий роман Умберто Еко «Празький цвинтар» вийшов в Італії накладом 200 тис. примірників

Поділитися
В Італії надійшов у продаж новий роман Умберто Еко «Празький цвинтар». Книга обсягом 528 сторінок видана величезним для Італії накладом в 200 тис. екземплярів.


В Італії надійшов у продаж новий роман Умберто Еко «Празький цвинтар». Книга обсягом 528 сторінок видана величезним для Італії накладом в 200 тис. екземплярів.

Головним героєм роману є такий собі капітан Сімоніні, авантюрист і шпигун. За словами видавців і самого Еко, в книзі пов'язуються між собою багато історичних подій, такі як справа Дрейфуса, Паризька комуна, Рісорджіменто (боротьба за політичне об'єднання Італії), війни, революції, змови, інтриги.

Як підкреслює автор, усі герої  книги  існували насправді, крім головного героя, який є збірним образом. За словами Еко, він прагнув зробити капітана Сімоніні «найбільш відштовхуючим циніком світової літератури».

Однією з головних тем роману стало зародження сучасного антисемітизму, зокрема, створення «Протоколів сіонських мудреців» - збірки текстів, за допомогою яких його творці (скоріш за все, російський журналіст Матвій Головінський, що жив у Франції) розраховували довести існування всесвітньої жидомасонської змови.

Фігурує в назві роману кладовище - це Старе єврейське кладовище в центрі Праги, де похований, зокрема, Ієгуда Лев бен Бецалель, головний рабин Праги на межі XVI-XVII століть, творець легендарного голема.

«Празький цвинтар» - шостий роман Умберто Еко. Він вийшов рівно через 30 років після його дебютного (і найвідомішого) художнього твору - «Імені троянди». Олена Костюкович, що перекладала на російську мову всі попередні романи Еко, вже приступила до роботи над перекладом «Празького кладовища».

За матеріалами LENTA.RU

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі