Негода в Україні: знеструмлено 100 населених пунктів, закрито пункт пропуску на молдовському кордоні

Поділитися
У ніч на вівторок, 20 липня, через проливні дощі, що супроводжувалися сильними поривами вітру, було знеструмлено 100 населених пунктів у восьми областях України. Окрім того, тимчасово призупинено пропуск через пункт «Маяки» на кордоні з Молдовою.

У ніч на вівторок, 20 липня, через проливні дощі, що супроводжувалися сильними поривами вітру, було знеструмлено 100 населених пунктів у восьми областях України. Окрім того, тимчасово призупинено пропуск через пункт «Маяки» на кордоні з Молдовою.

За даними МНС, у вівторок у Тернопільській області без електрики залишилися 28 населених пунктів, у Херсонській - 23, у Миколаївській - 20, у Дніпропетровській і Київській - по дев'ять, в Сумській та Івано-Франківській - по п'ять, а в Одеській області - один. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

У місті Чернівці у результаті шквалистого пориву вітру на восьми вулицях було пошкоджено дахи 78 приватних житлових будинків (із них на 13 будинках дахи зруйновані повністю і на 65 будинках - частково).

Загалом до ліквідації наслідків шквалистого вітру залучено 144 людини і 34 одиниці техніки, із них від МНС - 72 особи особового складу та 17 одиниць техніки.

Через негоду також тимчасово призупинено пропуск через пункт пропуску «Маяки» на україно-молдавському кордоні.

«Із 13 години вчорашнього дня (19 липня, - ред.) за розпорядженням голови комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської облдержадміністрації заборонено рух автотранспорту на ділянці "Маяки - Паланка" автодороги "Одеса-Рені"», - повідомляє прес-служба прикордонного відомства України.

Таке рішення було ухвалено у зв'язку з виходом із берегів річки Дністер та частковим підтопленням дороги. Із цієї ж причини тимчасово призупинено пропуск через пункт пропуску «Маяки».

«Для ефективного руху людей і транспорту, а також недопущення виникнення черг у найближчих пунктах пропуску збільшено кількість персоналу та технічних засобів», - зазначила Держприкордонслужба.

Відомство рекомендує особам, які планують їхати через україно-молдовський кордон у цьому районі, рухатися через пункти пропуску «Старокозаче» і «Зручне».

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі