Міністр оборони видав наказ про щорічне проведення конкурсу з української мови

Поділитися
© nyivus / panoramio.com
Міністр оборони України Михайло Єжель наказав щорічно проводити в підрозділах Збройних сил конкурс на краще знання української мови. Про це в понеділок, 11 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на заяву Департаменту преси та інформації Міноборони.
Міністр оборони України Михайло Єжель наказав щорічно проводити в підрозділах Збройних сил конкурс на краще знання української мови. Про це в понеділок, 11 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на заяву Департаменту преси та інформації Міноборони. Наказ підписав керівник оборонного відомства 5 жовтня. Документ затверджує Положення про проведення щорічного конкурсу на найкраще знання української мови серед курсантів (слухачів) вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та ліцеїстів військових ліцеїв. Мотивацією такого рішення стало, згідно з повідомленнями, бажання виховати шанобливе ставлення до мови, культури й традицій українського народу. Згідно з наказом, конкурс буде проводитися щорічно. Періодом його проведення названо відрізок часу з 9 листопада (Дня української писемності та мови) поточного року до 20 травня наступного року. Конкурс складатиметься з двох етапів: перший - у вищих навчальних закладах, військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів й у військових ліцеях, другий (фінальний) - у Центральному будинку офіцерів Збройних сил України (Київ) серед переможців першого етапу конкурсу. Міноборони уточнило, що нагородження переможців конкурсу здійснюється за рахунок фонду Ліги українських меценатів відповідно до встановленої нею квоти.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі