Міліція не виключає, що вибух у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі був терактом

Поділитися
Міліція розглядає низку версій вибуху у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі, у тому числі терористичного акту, повідомив журналістам начальник прес-служби МВС України Дмитро Андрєєв.

Міліція розглядає низку версій вибуху у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі, у тому числі терористичного акту, повідомив журналістам начальник прес-служби МВС України Дмитро Андрєєв.

"Розглядаються, звичайно ж, всі можливі версії, починаючи від побутової - з'ясування неприязних відносин і так само - можливість терористичного акту з метою залякування для того, щоб якимось чином вплинути на парафіян Свято-Покровського собору", - повідомив Андрєєв.

Він додав, що на сьогодні вже відомо, що вибух стався в результаті спрацьовування саморобного вибухового пристрою фугасної дії. Внаслідок вибуху 9 людей постраждали, одна жінка померла від ран у лікарні.

"На сьогоднішній день ми говоримо про те, що працюють абсолютно всі служби", - підкреслив Андрєєв і додав, що, можливо, результати розслідування будуть відомі вже найближчим часом.

Вибух у запорізькому Свято-Покровському храмі (УПЦ Московського патріархату) прогримів у середу о 16:25. Як повідомив губернатор Запорізької області Борис Петров, спрацював безоболонковий вибуховий пристрій, виготовлений кустарним способом. Його потужність склала близько 500 грамів у тротиловому еквіваленті.

Петров уточнив, що вибух стався в передньому правому кутку храму. У цьому місці на лавці сиділа загибла черниця Людмила.

Губернатор додав, що решта вісім людей постраждали незначно. «В основному це баротравма, це більше Світлозвуковий ефект», - повідомив він.

Петров додав, що значних руйнувань немає, оскільки приміщення старе і вибуховою хвилею були вибиті вікна.

Губернатор також висловив думку, що в організаторів вибуху не було мети вбити когось. «Можна припустити, що цілі у тих, хто це зробив - вбити людей - не було. Тому що ні одного уламка виявлено не було. Там поруч багато відкритих поверхонь, в тому числі ікони - жодного уламка на них немає, тобто, це безоболонковий вибуховий пристрій», - пояснив він.

Як повідомили увечері 28 липня у ЦГЗ ГУ МВС у Запорізькій області, за фактом вибуху в Свято-Покровському храмі в Запоріжжі порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох людей).

Запорізька міліція вживає заходів щодо встановлення особи злочинця та його затримання, відзначає ЦГЗ.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі