Кількість загиблих у тисняві на «Параді любові» в Дуйсбурзі зросла до 19 осіб, близько 100 постраждалих

Поділитися
За даними поліції німецького міста Дуйсбурга, щонайменше 19 осіб загинуло в тисняві, що виникла в тунелі, на музичному фестивалі "Парад любові" в суботу, 24 липня.
За даними поліції німецького міста Дуйсбурга, щонайменше 19 осіб загинуло в тисняві, що виникла в тунелі, на музичному фестивалі "Парад любові" в суботу, 24 липня.Близько 100 чоловік отримали поранення, травми десятків людей оцінено як серйозні. Причиною тисняви стали спроби властей зупинити тисячі людей, які намагалися потрапити на територію проведення «Параду любові». Організатори фестивалю очікували, що захід відвідає понад мільйон чоловік. Кількість людей на «Параді» зазначена владою приблизно  1,4 млн осіб. Тиснява, що стала причиною трагедії,  почалася біля входу в тунель колишньої залізничної товарної станції - там цього року проводився фестиваль. Представник поліції Юрген Кіскемпер в інтерв'ю агентству Рейтер описав ситуацію як «повний хаос». За його словами, поліція перекрила доступ до місця проведення фестивалю, побоюючись   великого натовпу людей. Поліція по гучномовцю звернулася до тих, хто не припиняв спроби потрапити на місце проведення фестивалю, з проханням повернутися назад. У цей момент почалася паніка. Як сказав свідок  в інтерв'ю газеті Bild, людям було «нікуди бігти»: «Людей просто вдавлювало в стіну. Я боявся, що помру». Юн, інший очевидець трагедії, в інтерв'ю агентству Рейтер сказав, що люди були паралізовані панікою. «Ніхто не рухався вперед, ніхто не рухався назад. Ми не могли нічого зробити». Житель Дуйсбурга Алекс Дюбен розповів кореспондентові Рейтер, що деякі люди в натовпі впали в істерику і почали ридати, хтось знайшов у собі сили запропонувати рятувальникам і поліції допомогу: «Але більшість була безпорадна і просто не могли рушити в натовпі». Через величезну кількість людей до поранених не могли підійти лікарі. Міська влада вирішила не проводити негайну евакуацію територію «Параду любові», побоюючись, що це може викликати ще більшу паніку. «Парад любові» уперше був проведений в 1989 році як мирна демонстрація під девізом «Мир, радість, тістечка!». З часом «Парад любові» став масштабним музичним фестивалем просто неба. Концепцією засновника фестивалю ді-джея доктора Мотте було зіставлення музики і танців «розбрату і ненависті в нашому суспільстві». За  матеріалами Бі-Бі-Сі «Spiegel»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі