Каддафі просить у Європи шість мільярдів доларів для боротьби з нелегальною міграцією

Поділитися
© shkirya.kiev.ua
Лівійський лідер Муамар Каддафі звернувся до Євросоюзу з проханням виділити йому понад шість мільярдів доларів на боротьбу з нелегальною міграцією з Африки до Європи.
Лівійський лідер Муамар Каддафі звернувся до Євросоюзу з проханням виділити йому понад шість мільярдів доларів на боротьбу з нелегальною міграцією з Африки до Європи.Виступаючи в Італії, Каддафі сказав, що Європі варто виділити гроші, якщо вона хоче не допустити напливу нелегальних іммігрантів з чорної Африки. Він підкреслив, що Лівія є одним з основних «перевалювальних» пунктів мігрантів із субсахарської Африки до країн Європи. «Ми готові повністю взяти на себе функції повернення нелегальних мігрантів на батьківщину, поставити для цього явища нездоланний бар'єр на наших кордонах», - додав Каддафі. В останні роки ЄС, особливо європейські країни Середземномор'я, зіткнулися з масштабною хвилею нелегальних іммігрантів з Африки. Південні кордони ЄС щорічно штурмують десятки тисяч нелегалів. Жорсткі односторонні заходи, що вживаються Євросоюзом, досі не вирішили цю серйозну проблему. Влада країн Північної Африки також вживає заходів для припинення нелегальної еміграції, проте ці заходи залишаються неефективними, і потік мігрантів з кожним роком зростає. В останні кілька років різко збільшилася кількість нещасних випадків при спробі нелегалів перепливти Середземне море. Більшість невдалих «подорожей» фіксується біля берегів Лівії. Лівія охоче приймає депортованих з європейських країн нелегалів для їх подальшої відправки на батьківщину, проте міжнародні правозахисні організації стурбовані дотриманням прав людини у цій країні, зокрема, ставленням влади до депортованих африканців.

За матеріалами Бі-бі-сі, РИА Новости

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі