Грищенко: МЗС сподівається на затвердження планів дій стосовно введення безвізового режиму з ЄС восени

Поділитися
Міністерство закордонних справ України очікує на затвердження планів дій щодо введення безвізового режиму з Євросоюзом восени цього року. Про це за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Фінляндії Александером Стуббом заявив голова українського МЗС Костянтин Грищенко у четвер, 8 липня.
Міністерство закордонних справ України очікує на затвердження планів дій щодо введення безвізового режиму з Євросоюзом восени цього року. Про це за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Фінляндії Александером Стуббом заявив голова українського МЗС Костянтин Грищенко у четвер, 8 липня."Ми розробили план дій щодо введення безвізового режиму і розраховуємо на його прийняття восени поточного року", - заявив Грищенко. За словами голови українського МЗС, діалог з ЄС стосовно безвізового режиму просувається "дуже активно", українська сторона вже розробила конкретний план прийняття відповідного законодавства, яке дозволить вирішити технічні питання у цьому напрямку. Міністр пояснив, що це стосується виготовлення біометричних паспортів, захисту персональних даних та інших документів. "Таким чином, можна сказати, що є прогрес, проте ми, звичайно ж, хотіли б прискорити досягнення результату", - додав Грищенко. Його колега, голова МЗС Фінляндії Александер Стубб підкреслив у свою чергу, що його країна вірить у візову свободу, однак зрозуміло, що Україна має виконати низку умов для запровадження безвізового режиму з ЄС. "Я думаю, що Україна повинна продовжувати чинити тиск для того, щоб отримати у результаті безвізовий режим. Я думаю, що нам вдасться цього досягти через кілька років", - зазначив Стубб. Нагадаємо, раніше Україна і Чорногорія взаємно скасували візовий режим для короткострокових поїздок. Про це стало відомо 15 червня. Окрім того, безвізовий режим для короткострокових поїздок українців на період туристичного сезону - з 1 квітня до 1 листопада - ввела Хорватія. Також суттєво спростила візовий режим для українців і Болгарія. Також відомо, що угода про безвізовий режим з Ізраїлем буде підписана 21 липня в Єрусалимі міністрами закордонних справ України та Ізраїлю Костянтином Грищенком та Авігдором Ліберманом. Нагадаємо, раніше "Дзеркало тижня" неодноразово писало про перелік необхідних заходів, після виконання яких Україна може претендувати на отримання плану дій щодо введення безвізового режиму з Євросоюзом. Зокрема, цьому посприяє нещодавно ратифікована Україною європейська Конвенція стосовно захисту персональних даних.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі