ЄБРР: Україна може отримати в кредит 450 млн євро на ремонт доріг

Поділитися
Україна може отримати 450 млн євро в кредит від Європейського банку реконструкції і розвитку на облаштування автодорожніх під'їздів до Києва і завершення реконструкції автодороги M-06 Київ-Чоп, мовиться у повідомленні банку, оприлюдненому 2 серпня.

Україна може отримати 450 млн євро в кредит від Європейського банку реконструкції і розвитку на облаштування автодорожніх під'їздів до Києва і завершення реконструкції автодороги M-06 Київ-Чоп, мовиться у повідомленні банку, оприлюдненому 2 серпня.

Як повідомляється, відповідний проект рада його директорів ЄБРР планує розглянути 28 вересня 2010 року.

Згідно з цим проектом, загальна вартість робіт оцінюється в 1,15 млрд євро, і окрім ЄБРР такий же кредит в 450 млн євро може надати і Європейський інвестиційний банк.

Позичальником виступатиме держава, а одержувачем коштів – Державна служба автомобільних доріг «Укравтодор».

Кредит передбачається виділити двома траншами: перший – на реконструкцію автодоріг М-06 і М-07 (Київ-Ковель-Ягодин), другий, – М-01 (Київ-Чернігів-Нові Яриловичі), М-05 (Київ-Одеса), Н-01 (Київ-Знамянка), Р-02 (Київ-Іванків-Овруч) і розширення 24 км. Житомирської окружної на M-06 з однієї до двох смуг.

У представництві ЄБРР у Києві також уточнили, що в разі успішного затвердження проекту кошти  першого транша можуть надійти до України вже цього року.

Раніше ЄБРР вже надав Україні три кредити на реконструкцію автодороги M-06 від Чопа до Києва протяжністю 824 км.: угоди про перших два по 175 млн євро були підписані в 2000 і 2005 роках, про третій на 200 млн євро – у грудні 2006 року. На даний час продовжуються роботи на ділянках від Брід до Рівного, на Рівненськой окружний, від Рівного до Житомира, а також на розв'язках M-06 з Житомирською окружною. Роботи з реконструкції ділянки від Житомира ка Києва протяжністю 128 км. ще не проводилися.

Нагадаємо, ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. За даними на 1 січня 2010 року, він узяв зобов'язання щодо надання інвестицій на суму 4,8 млрд євро в рамках 194 проектів. Окрім того, банк заявив, що зберігає плани з інвестування до України в 2010 році на рівні 2009 року (1,1 млрд євро).

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі